Gulácsi Péter fantasztikus védése miatt hüledeznek Németországban + videó

A Bajnokok Ligája-indulásért küzdő Lipcse futballcsapata fontos győzelmet aratott az újonc Heidenheim otthonában a Bundesliga 30. fordulójában, a sikerből pedig a magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter is kivette a részét egy bravúros védéssel.

2024. 04. 20. 18:03
GULÁCSI Péter
Lipcse, 2024. április 19. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság RB Leipzig-VfL Wolfsburg mérkõzésén a lipcsei Red Bull Arénában 2024. április 13-án. Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lipcse és a Dortmund fej-fej mellett küzd a negyedik helyért a Bundesligában, amely garantálja a BL-indulást a következő idényben. Ebből a szempontból is fontos, 2-1-es győzelmet aratott a Lipcse a Heidenheim ellen. Mindkét magyar válogatott játékos, a kapuban és a védelemben is végig a pályán volt a lipcseieknél. Sőt Gulácsi egy nagy bravúrt is bemutatott.

Bundesliga - 1. FC Heidenheim vs. RB Leipzig
Gulácsi Péter véd a Lipcse Heidenheim elleni bajnokiján. Fotó: EPA/ANNA SZILAGYI

Az állás 1-1 volt, amikor a Heidenheim nagy helyzetét hatástalanította a magyar kapus: Tim Kleindienst reflexből mellel tette kapura a labdát, amely a jobb felső sarokba tartott, ám Gulácsi fantasztikus bravúrral védeni tudott. A Lipcse hivatalos X-oldala is hüledezett, fontos védésnek nevezte a mozdulatot. Az Eredmények.comnál Gulácsi 7,5-es osztályzatot kapott, ezzel a meccs egyik legjobbja volt.

Íme Gulácsi nagy védése az összefoglalóban (0:45-től):

Ez alapozta meg a sikert, amely a 85. percben Openda góljával jött össze. Az első félidőben egyébként Sesko góljával vezetett a Lipcse, aztán némi meglepetésre a 69.-ben egyenlített a Heidenheim egy megpattanó labdának köszönhetően, így Gulácsinak akkor nem volt esélye a védésre. A vége azonban 2-1-es lipcsei siker lett.

Ezzel Gulácsiék felléptek a negyedik helyre, igaz a jelenleg hárompontos hátrányban lévő Dortmund vasárnap játszik a már bajnok Bayer Leverkusen ellen.

Gulácsi Péter a rivális Dortmundnak üzent

– Nem volt könnyű a mai meccs, a Heidenheim nagyon jól játszott – értékelt a meccs után Gulácsi. – De mi is jók voltunk, én pedig próbáltam hozzátenni a magamét, megadni a stabilitást hátul. Most csak a három pont számít. Bízom benne, hogy kitart a formánk az idény végéig, mert akkor elérjük a célunkat. Ott akarunk lenni az első négyben, nem elégszünk meg az ötödik hellyel akkor sem, ha az is elég a BL-induláshoz. Most a Dortmundnak kell megoldania a leckét vasárnap, aztán a jövő héten izgalmas, hatpontos meccsünk lesz egymás ellen.

Mire célzott Gulácsi a BL-indulással? A topbajnokságokból, így a Bundesligából is eddig az első négy helyezett indult a BL-ben, de a legrangosabb európai kupa a következő idénytől átalakul, így a két legjobban teljesítő topliga már öt csapatot indíthat majd a sorozatban. Ezek egyike jelen állás szerint a Bundesliga, amelynek két csapata már ott van a BL-elődöntőben (Bayern München, Dortmund), egy pedig az El legjobb négy együttese között (Leverkusen).

A Bayern München kiütötte Schäferéket

A Bundesliga 30. fordulójának másik szombati magyar érdekeltségű meccsén a Bayern München kiütéses, 5-1-es győzelmet aratott az Union Berlin otthonában. A hazaiak válogatott középpályása, kezdő volt, az 59. percben 3-0-s bajor vezetésnél cserélték le. Az Union a 14. helyen van, és mindössze három ponttal előzi meg az osztályozós helyen álló Mainzot, amely vasárnap lép pályára.

Bundesliga, 30. forduló:

Union Berlin–Bayern München 1-5 (0-2)
1. FC Heidenheim–RB Leipzig 1-2 (0-1)
TSG 1899 Hoffenheim–Borussia Mönchengladbach 4-3 (1-1)
1. FC Köln–Darmstadt 0-2 (0-0)
VfL Wolfsburg–VfL Bochum 1-0 (1-0)
Eintracht Frankfurt–FC Augsburg 3-1 (0-1)

Vasárnap:
Werder Bremen–VfB Stuttgart 15.30
Borussia Dortmund–Bayer Leverkusen 17.30
SC Freiburg–FSV Mainz 05 19.30

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.