Kiderült a Hertha titka, fizetnének is az edzőért, akit Dárdai helyére akarnak

Közvetlen riválisa, a Karlsruhe otthonában 3-2-es vereséget szenvedett a Hertha futballcsapata a Bundesliga II 30. fordulójában vasárnap, a német Bild című lap pedig hétfő délelőtt már megszellőztette, hogy ki veheti át Dárdai Pál helyét a berlini kispadon a nyáron. Olyan edzőről van szó, akiért a jelek szerint fizetni is hajlandó lenne a Hertha, és a kapcsolatfelvétel állítólag már megtörtént.

2024. 04. 22. 12:05
Dárdai Pál az idény végén távozhat a Hertha éléről, klubja állítólag már az utódjával tárgyal. Forrás: Hertha/X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két győzelem után kikapott a Hertha, és négy fordulóval az idény vége előtt a hetedik helyen áll a német másodosztályban. A közvetlen visszajutás a Bundesligába már elúszott, de a harmadik helyezett, osztályozós helyen álló Fortuna Düsseldorf mögött is 11 pont a hátrány, miközben már csak 12 pontot lehet szerezni. Egyáltalán nem biztos, hogy marad a Hertha edzője a következő idényben is.

Dárdai Pál a Paderborn elleni bajnoki mérkőzésen
Dárdai Pál napjai meg vannak számlálva a Hertha edzőjeként? Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/David Inderlied

Eleve csak a nyárig szól a magyar szakember szerződése, és már kijelentették, hogy az idény végén ülnek le beszélni, hogy vállalja-e a folytatást, illetve a klub vezető akarják-e, hogy maradjon. Addig is a Hertha aktívan nézelődik az edzőpiacon alternatívák után kutatva, amivel Dárdainak nincs gondja. – A klubnak más edzők után is kell néznie, ez normális. Ha Pál nem teszi meg, valaki másnak át kell vennie az irányítást – idézte a Kicker Dárdait. A Bild friss cikke pedig egy titkos lista főszereplőjéről ír: Cristian Fiél a legfőbb jelölt Dárdai helyére.

 

Mit kell tudni Dárdai Pál utódjelöltjéről?

A 44 éves német edző jelenleg a szintén másodosztályú – a 11. helyen álló – Nürnberget irányítja, és a Bild szerint azért lehet vonzó a Herthának, mert ért a fiatalok nyelvén: ebben az idényben a Hertha mellett a Nürnberg állt fel a legtöbbször a legfiatalabb kezdővel. A korábban az Aachen, a Bochum, a Dynamo Dresden, az Union Berlin és a Stuttgarter Kickers edzőjeként is dolgozó Fiél több tehetséget is sikerrel épített be a csapatba, mint Can Uzun (18), Nathaniel Brown (21), Jens Castrop (20) és Finn Jeltsch (17).

Bökkenő ugyanakkor, hogy Fiél szerződése jövő nyárig érvényes, tehát érte adott esetben lelépési díjat kellene fizetnie a Herthának. A klub épp a múlt héten jelentette be, hogy hosszú idő után először nyereséges idényt zár gazdaságilag. Dárdai viccesen már meg is jegyezte, hogy ő 25 millió eurót már berendelt a nyári igazolásokra. De egyáltalán nem biztos, hogy azoknak a gyümölcsét ő arathatja majd le. Ahogy az sem, hogy a Hertha simán indulási engedélyt kap a következő idényre, ugyanis a Kicker arról ír, hogy a pozitív gazdasági beszámoló ellenére továbbra is súlyos anyagi gondokkal küszködik a klub.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.