Nagy csapás érte a derbire készülő Liverpoolt

Az utolsó Mersey-parti derbijére készül Jürgen Klopp vezetésével a Liverpool. A német menedzser arra számít, hogy az Everton szerdán komoly kihívás elé állítja az övéit, akik közül egy fontos játékos hiányozni fog.

2024. 04. 23. 15:30
Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője a Fulham elleni bajnoki mérkőzésen
Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője a Fulham elleni bajnoki mérkőzésen Fotó: EPA/VINCE MIGNOTT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool az utóbbi hetekben csak rögzített helyzetekből veszélyeztetett, a Fulham elleni meccs (3-1) előtt adós maradt az akciógólokkal, legutóbb viszont már kettőt is szereztek a futballistái. Ebben közrejátszott és Diogo Jota visszatérése is. Előbbi elsősorban az előkészítésben jeleskedik (bár a Fulham ellen gyönyörű gólt is lőtt), utóbbi pedig nagyon ért a góllövéshez, ami a társainak mostanában gondot okozott.

Diogo Jotára szerdán sem számíthat Klopp
Diogo Jotára szerdán sem számíthat a Liverpool Fotó: EPA/Adam Vaughan

 

Újra kidőlt a Liverpool futballistája

Igen ám, csakhogy Jota is a porcelánlábú futballisták közé tartozik. Már tizenkilenc mérkőzést hagyott ki az idényben különböző sérülések miatt, és bár ennek ellenére is lőtt tizenöt gólt és kiosztott négy gólpasszt, az Everton ellen (21.00, tv: Match 4) Kloppnak újra nélkülöznie kell őt. Ahogy a West Ham United és talán a Tottenham Hotspur ellen is.

– Diogo a legutóbb gólt lőtt, de aztán valami problémát észlelt. Nem súlyos a sérülése, de elég ahhoz, hogy kimaradjon. Várhatóan két hétig nem játszhat – sajnálkozott Klopp keddi sajtótájékoztatóján. Jota a sérülése óta mindössze két meccsen lépett pályára, 98 percet kapott, mielőtt újra kidőlt volna. Az idény korábbi szakaszában ugyanez megesett Szoboszlai Dominikkel és Trent Alexander-Arnolddal is.

A derbi mindig derbi

Bár az Everton jelenleg csak a tizenhatodik a tabellán, és az előző idény után most is a kiesés elkerüléséért küzd, míg a Liverpool a bajnoki címért van versenyben, az egymás elleni mérkőzéseknek mindig nagy a jelentőségük. Ezt az évek során Jürgen Klopp is megtanulta.

– Tudom, hogy az embereknek nagyon fontos ez a meccs. 2016-ban még nem értettem, hogy miért, de ma már átérzem. Nagyon nehezek a mérkőzések, főleg idegenben. Intenzív az Everton játéka, és remek a hangulat a stadionjukban. És a Liverpool elleni meccs mindig sokkal többről szól számukra, mint a három pont megszerzéséről. Sosem becsülnének le minket 

– fogalmazott a Vörösök menedzsere.

A Fulham ellen Klopp több kulcsjátékosának is pihenőt adott, így Mohamed Szalah, Alexis Mac Allister, Darwin Núnez és is csak a második félidőben állt be. A német vezetőedző kiemelte: a meccsdömpingben fontos, hogy rotálja a futballistákat.

– Kevés az időnk, csak egy teljes edzésünk volt az utolsó meccs óta, és az Everton után már a nyakunkon van a következő mérkőzés (szombaton 13.30-kor a West Ham ellen – a szerk.). Meg kell néznünk, hogy kiket küldhetünk pályára, mert friss játékosokra van szükségünk. 

Van, ami Klopp egészségénél is fontosabb

Klopp a keddi sajtótájékoztatón egy vicces történetet is megosztott a múltjából. Amikor egy újságíró tüsszentett, megjegyezte: – Amikor én tüsszentettem, a csapattársaim nem jó egészséget kívántak nekem, hanem jobb technikai tudást – mondta mosolyogva a tréner, utalva arra, hogy játékosként nem tartozott a világklasszisok közé. Védőként a Mainzcal a német másodosztály volt számára a csúcs.

Premier League, a 29. fordulóból elhalasztott mérkőzések pótlása

kedd:
Arsenal–Chelsea 21.00 (tv: Spíler 1)

szerda:
Wolverhampton–Bournemouth 20.45
Crystal Palace–Newcastle United 21.00 (tv: Spíler 2)
Everton–Liverpool FC 21.00 (tv: Match 4)
Manchester United–Sheffield United 21.00 (tv: Spíler 1)

csütörtök:
Brighton–Manchester City 21.00 (tv: Spíler 1)

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.