Váratlan fordulat: Lőw Zsolt a Manchester United kispadján találhatja magát

Topligás csapatokat érintve hatalmas edzőkeringő zajlik Európában – egyelőre azonban csak a sajtóhírek szintjén. Mindenesetre ebben Lőw Zsolt is érintett, hiszen a szezon végén Thomas Tuchel elköszön a Bayern Münchentől, és a legfrissebb hírek szerint a Manchester United nézte ki magának. A német szakembert pedig akkor jó eséllyel magyar másodedzője is követheti.

2024. 04. 23. 13:05
Lőw Zsolt és Thomas Tuchel
Lőw Zsolt és Thomas Tuchel Forrás: X/Bayern & Germany
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre nem tudjuk, ki lesz Xavi utódja a Barcelona kispadján, és ki ül le Jürgen Klopp helyére a Liverpool csapatánál. A Vörösöknél komoly jelölt Rúben Amorim, a Sporting szakvezetője, de a portugál trénert éppen hétfőn „leplezték le”, hogy Londonban járt, és a West Ham United vezetőivel tárgyalt. Ám esetében a liverpooli szál sincs még elvarrva. Klopp és Xavi még január végén jelentette be, hogy a szezon végén elköszön jelenlegi csapatától, februárban pedig a Bayern München és Thomas Tuchel közölte, hogy a nyáron elválnak az útjaik.

UEFA Champions League - Bayern Munich vs Arsenal
Thomas Tuchel sokat bosszankodik a Bayern München kispadján (Fotó: EPA/Anna Szilágyi)

Tuchel pedig most Manchester United csapatánál került képbe, ahol Erik ten Hag alatt már jó ideje inog a kispad. Ugyan az MU a hét végén bejutott az FA-kupa döntőjébe, ez egy „kínos siker” volt: hiába vezetett az elődöntőben 3-0-ra a Coventry ellen, a másodosztályú csapat 3-3-ra kiegyenlített, és csak tizenegyespárbajban maradt alul. Pedig abban is vezetett, hiszen az MU-ból kihagyta az első 11-est, a manchesterieknek nagy mázlijuk volt, hogy nem estek ki… A szurkolók már megszabadulnának a holland vezetőedzőjüktől.

 

Thomas Tuchel és Lőw Zsolt régóta dolgoznak együtt

A Bayern München a második helyen áll a Bundesligában, a Leverkusen már révbe ért, de Tuchel a Bajnokok Ligájában bevitte a csapatát a legjobb négybe, és az elődöntőben a Real Madriddal találkozik majd. Tuchel számára nem ismeretlen a Premier League közege, ugyanis 2021 és 2022 között kereken száz mérkőzésen irányította a Chelsea-t, amellyel megnyerte a Bajnokok Ligáját. Akkor is, de előtte a Paris Saint-Germain csapatánál is Lőw Zsolt volt a másodedzője, és jelenleg is együtt dolgoznak.

A Mandiner információ szerint az Újpest FC új tulajdonosi köre az elmúlt időszakban felvette a kapcsolatot Lőw Zsolttal, de a tréner a lapnak azt mondta, nem most van itt az ideje arról beszélni, hogy az Újpest edzője legyen-e, de nem kizárt, hogy egyszer megtörténik majd. Lőw bevallottan külföldön szeretne dolgozni. Márciusban a Freiburg csapatánál szóba került a neve a szezon végén távozó Christian Streich utódjaként, azonban Julian Schuster lett a befutó.

Így nagy esély van rá, hogy ha Thomas Tuchel lesz a Manchester United vezetőedzője, akkor Lőw Zsolt is vele tart.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.