Mindenki a világbajnok extrém hosszú dákóján hüledezett + videó

Folytatódott a csillaghullás a sheffieldi sznúker-világbajnokságon: a tavalyi döntős Mark Selby is az első fordulóban búcsúzott, az idei mezőny egyetlen újonca, a hozzá hasonlóan leicesteri Joe O’Connor 10-6-ra győzte le. A négyszeres világbajnok Mark Selby nem élete szezonját futotta, s lehet, hogy karrierje utolsó versenyét játszotta.

2024. 04. 22. 20:51
Mark Selby sznúker világbajnokság Joe O’Connor dákó
Vajon Mark Selby utoljára játszott a világbajnokságon? Fotó: World Snooker Tour
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mark Selby úgy kezdte az idei világbajnokságot, hogy az előző tíz vb-ből ötször eljutott a döntőig, s négyszer meg is nyerte azt. Az angol játékos azonban tavaly úgy jutott el a fináléig, hogy a vb alatt felesége, Vikki éppen sugárkezelésen esett át mellrákja miatt. Ennek ismeretében nem meglepő, hogy a korábban a sznúker mókamestereként is ismert Mark Selby komorabb lett, depresszióval is küzdött. A negyvenéves játékos az idei vb-n csak árnyéka volt korábbi önmagának, ahogy szinte a teljes szezonban. A Joe O’Connor ellen 10-6-ra elveszített első fordulós mérkőzésen, búcsúzóul (?) azért még egyszer felidézte a humoros oldalát is.

Joe O’Connor snooker Mark Selby
Mark Selby után Joe O’Connor lehet Leicester új sznúkerhőse (Fotó: World Snooker Tour)

Selby már vasárnap bajba került, az első szakasz után 7-2-es hátrányban volt. Hétfőn ugyan több frémet nyert, mint O’Connor, de ez már nem volt elég a fordításhoz.

Pedig Selby mindent megpróbált, volt, hogy a teljes asztal fölött átérő dákóegyüttest alkotott, szinte minden létező segédeszközt felhasználva. A második hosszabbító után Selby viccesen jelezte a játékvezetőnek, hogy kéri a harmadikat is.

Egy utolsó humoros Mark Selby-pillanat a sznúker nagyszínpadán?

Mark Selby a visszavonulást fontolgatja

A négyszeres világbajnok már néhány héttel ezelőtt is beszélt arról, hogy közel lehet a pályafutása vége, s a mostani vereség után is hasonlóan fogalmazott.

– Le fogok ülni Vikkivel, hogy átbeszéljük a lehetőségeket – mondta Selby, akinek a felesége ezúttal ott lehetett a nézőtéren férje meccsén, úgy tűnik, hogy a kezelések sikeresek voltak.

A szezon nagy részében nem élveztem a játékot, hiába értem már el rengeteget a sznúkerben. Ha mégis úgy döntök, hogy folytatom, akkor ezen valakivel dolgoznom kell.

Selby saját játékát szánalmasnak nevezte, egyedül O'Connor sikerének tudott kissé örülni, aki ugyanúgy Leicester szülötte, mint a négyszeres világbajnok.

– Már akkor eldőlt, amikor 2-2 után 7-2-re ellépett, nagyon gyengén játszottam, megkönnyítettem a dolgát. Tudtam, hogy nem fog megijedni a győzelem kapujában, nem az a típus. Senki sem büszkébb Joe-ra, mint én.

Mark Selby kiesése nem a sznúker-vb első meglepetése volt. Kezdésként rögtön kiesett a címvédő Luca Brecel, s az eddig befejezett hét meccsből négyet az alacsonyabban rangsorolt játékos nyert meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.