Nem rajtelsőként is megy – a címvédő nyerte a kínai sprintfutamot!

A világbajnoki címvédő Red Bull-pilóta, Max Verstappen nyerte meg a Formula–1-es Kínai Nagydíj szombati sprintfutamát, megelőzve a hétszeres világelső Lewis Hamiltont és csapattársát, Sergio Perezt. A magyar idő szerint szombat hajnali verseny első nyolc helyezettje kapott pontot.

2024. 04. 20. 8:06
A Red Bull párosa, Max Verstappen és Sergio Perez is dobogós helyezést ért el a szombati sprinten. Fotó: ALEX PLAVEVSKI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Káosz uralkodott a Formula–1-es Kínai Nagydíj pénteki napján, ahol esős időmérő döntött az idény első sprintjének rajtsorrendjéről. A nehéz körülményekből a McLarent vezető Lando Norris jött ki a legjobban, míg a korábbi négy nagydíj hagyományos rendszerben zajló kvalifikációját megnyerő világbajnok, Max Verstappen csupán negyedik lett.

Norris hamar elszállt, Alonso pont nélkül maradt

A McLaren brit versenyzője végül nem sokáig tudta őrizni elsőségét, rögtön az első kanyarban megcsúszott, és egészen a hetedik helyig esett vissza. A vezetést a jól startoló Hamilton vette át és nagyjából a táv feléig az élen is tudott maradni. Az eddigi négy versenyből hármat is megnyerő – emellett egy ízben kieső – Verstappen azonban a valamivel több mint 100 kilométeres rövid futam második felében először az akkor második helyen száguldó Aston Martin-versenyzőt, Fernando Alonsót, majd pedig Hamiltont is megelőzte, a folytatásban pedig simán nyerte a sprintversenyt.

VERSTAPPEN, Max
Verstappen és a Red Bull legyőzhetetlen párost alkot. Fotó: MTI/EPA/Alex Plavevski

Apropó Alonso: a spanyolok kétszeres világbajnoka nem szerzett pontot a sprinten, pedig az esélye megvolt rá. A szombati viadal hajrájában Perez, valamint a két ferraris versenyző, Carlos Sainz és Charles Leclerc társaságában vívott ádáz küzdelmet, amelynek hevében megsérült az autója, így fel kellett adnia a versenyt.

 

A 19 körös kínai sprintfutam pontszerzői:

1. (holland, Red Bull) 32:04.660 perc
2. (brit, Mercedes) 13.043 másodperc hátrány
3. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 15.258 mp h.
4. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 17.486 mp h.
5. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari) 20.696 mp h.
6. Lando Norris (brit, McLaren) 22.088 mp h.
7. Oscar Piastri (ausztrál, McLaren) 24.713 mp h.
8. George Russell (brit, Mercedes) 25.696 mp h.

A pontrendszer a következő: a győztes 8, a második 7, a harmadik 6, a negyedik 5, az ötödik 4, a hatodik 3, a hetedik 2, a nyolcadik pedig 1 pontot kapott. A vasárnapi Kínai Nagydíj rajtsorrendjéről döntő időmérő edzést közép-európai idő szerint szombaton 9 órától rendezik.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.