Meghekkelte a Real Madrid sztárja a City elleni tizenegyespárbajt + videó

A Real Madrid tizenegyespárbajban győzött és jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe a Manchester City ellen szerda este. Volt egy kulcsfontosságú, nem látott pillanat a sorsdöntő párbajban: Antonio Rüdiger lényegében meghekkelte a City-t, s nemcsak a saját értékesített tizenegyesével játszott főszerepet a Real sikerében.

2024. 04. 18. 9:37
RÜDIGER, Antonio
Manchester, 2024. április 18. Antonio Rüdigert, a Real Madrid játékosát ünneplik csapattársai, miután belõtte a gyõzelmet jelentõ tizenegyest a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjének Manchester City - Real Madrid visszavágó mérkõzését követõ hosszabbítás utáni büntetõpárbajban a manchesteri Etihad Stadionban 2024. április 17-én. Az 1-1-es döntetlenre végzõdött rendes játékidõt és hosszabbítást követõ büntetõpárbajban a Real Madrid gyõzött 4-3-ra. Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester City kudarcának szimbólumává vált, ahogy a tizenegyespárbaj második körében hanyagul középre rúgta a labdát, a Real Madrid kapusa pedig nem mozdult el, és könnyedén védett. Nem ez volt azonban Andrij Lunyin egyetlen védése a párbajban, a harmadik párban a Real kapusa immáron elvetődve Mateo Kovacic lövését is kivédte. Mint kiderült, ebben nagy szerepe volt Antonio Rüdigernek.

RÜDIGER, Antonio
volt a Real Madrid továbbjutásának az egyik hőse. Fotó: EPA6Dave Thompson

Előkerült egy videó, amely rendkívül érdekes szemszögből készült. Az látható rajta, ahogy a Real Madrid játékosai összekapaszodva figyelik, amint Kovacic lövéshez készülődik. Velük szemben áll Lunyin a kapuban, Rüdiger pedig határozottan mutatja neki, hogy melyik irányba vetődjön. A kapus így tesz, Kovacic oda lő, a labda nem jut a kapuba. Rüdiger pedig úgy ünnepel, mintha gólt lőtt volna, is gratulál neki.

 

Végül az utolsó körben Rüdiger találata döntötte el a továbbjutást, így a német védő tényleg főszereplője volt a sikernek. Lunyin egyébként Bernardo Silva lövése előtt is kaphatott segítséget egy csapattársától, hogy mitévő legyen.

– Mindegyik rúgóra felkészültünk. Az egyiknél kockázatot kell vállalnod, és középen kell maradni, én pedig Bernardo Silvát választottam – nyilatkozta ez utóbbi esetről Lunyin.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.