Mike Tyson félmeztelenül bunyózott a nyílt utcán + videó

Betölti az ötvennyolcat Mike Tyson, mire júliusban visszatér a ringbe, ahol az influenszerből lett bokszolóval, Jake Paullal csap össze, aki harminc évvel fiatalabb nála. A korábbi nehézsúlyú világbajnok Tyson gyerekkora színhelyén, Brooklynban keveredett spontán verekedésbe a nyílt utcán, ahol még az ingjét is levette magáról a bunyó kedvéért.

2024. 04. 23. 11:58
TYSON, Mike; JONES, Roy
Los Angeles, 2020. november 29. Mike Tyson egykori amerikai profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok (j) és Roy Jones Jr. amerikai ökölvívó küzd a szorítóban a Los Angeles-i Staples Centerben tartott bemutató ökölvívó-mérkõzésen 2020. november 28-án. Az 54 éves Tyson és a nála három évvel fiatalabb Roy Jones Jr. küzdelme döntetlennel zárult. Fotó: MTI/EPA/Joe Scarnici
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március elején vált hivatalossá, hogy Mike Tyson július 20-án bemutatómeccset vív Jake Paul ellen a Texas állambeli Arlingtonban, a Dallas Cowboys amerikaifoci-csapat stadionjában. Tyson 2005-ben vonult vissza 50 győzelemmel és 6 vereséggel, azóta mindössze két bemutatómérkőzésen lépett ringbe, legutóbb 2020-ban, Roy Jones Jr. ellen.

TYSON, Mike
Mike Tyson hamarosan visszatér a ringbe, addig a nyílt utcán bunyózik (Fotó: EPA/Cristobal Herrera)

A Jake Paul elleni ütközetre készülve, és azt nyilvánvalóan reklámozva, Tyson most végigjárja élete régi színhelyeit, ezért ellátogatott Brownsville-be, Brooklynba, ahol tízévesen élt, és akkor döbbent rá arra, hogy fél kimenni az utcára, mert finoman szólva sem a legjobb környéken lakott. Aztán húszévesen már ő volt minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka, mintegy bizonyítva, hogy a kemény helyek kemény embereket szülnek.

Szóval Tyson és a közönsége bejárta a régi környéket, ahol megjelent a WBC korábbi nehézsúlyú világbajnoka, Shannon Briggs is, aki 2016-ban vívta az utolsó profi bokszmeccsét. Ő is Brooklynban nőtt fel. A két bunyós addig heccelte egymást, hogy Tyson egyszer csak levette az ingét, ökölbe szorította a kezét, és bunyóra hívta Briggset – írja a Daily Mail. Persze neki sem kellett több ennél.

Baráti bunyó bontakozott ki köztük a nyílt utcán, amiben több volt a nevetés, mint az igazi pofon. Még ha valószínűleg előre eltervezett, ártalmatlan PR-akcióról is volt szó, az viszonylag ritka, hogy két korábbi nehézsúlyú bokszvilágbajnok félmeztelenül egymásnak feszül a nyílt utcán.

Mit szólt Mike Tyson akciójához Jake Paul?

Természetesen nem hagyhatta szó nélkül Tyson performanszát Jake Paul sem, aki csak annyit üzent júliusi ellenfelének: „Legközelebb hívjatok engem is!”

Jake Pault sem lehet egy kézlegyintéssel elintézni: eddig tíz tétmérkőzésen lépett ringbe, és kilencszer nyert. Oké, többnyire nem bokszolókkal, hanem ketrecharcosokkal mérkőzött meg, de az UFC-mezőny elitjét verte meg, mint Tyron Woodley, Anderson Silva és Nate Diaz. Eddigi egyetlen vereségét a nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury féltestvérétől, Tommy Furytól szenvedte el tavaly februárban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.