Telt ház előtt újabb hosszabbításra kényszerül a Ferencváros?

A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőit rendezik a héten. A legjobb hangulat a DVTK Arénában várható, ahol a Diósgyőr minden bizonnyal telt ház előtt fogadja a Ferencvárost. A DVTK az előző fordulóban a címvédő ZTE-t búcsúztatta, a bajnokságban viszont néhány napja éppen a Zalaegerszeg ellen súlyos pofonba szaladt bele. A Ferencváros a legutóbbi két MK-fordulóban egyaránt százhúsz percet játszott.

2024. 04. 03. 10:09
 Dejan Sztankovics Labdarúgó NB I - Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC
Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője duplázni szeretne a zöld-fehérekkel Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kisvárda már bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe, s szerdán két csapat is követi: a Vasas–Paks és a DVTK–Ferencváros párharc győztese. A DVTK Arénában telt ház várható, azaz a borsodiak tizenkétezer ember előtt próbálnak bravúrt elérni a Ferencváros ellen. A Diósgyőr az előző fordulóban a címvédő Zalaegerszeg ellen jutott tovább, a múlt hét végén viszont éppen a ZTE-től kapott súlyos, 5-1-es verést a bajnokságban.

Mezõkövesd, 2024. március 9.
Vladimir Radenkovics, a Diósgyõr szerb vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában játszott Mezõkövesd Zsóry FC - Diósgyõri VTK mérkõzésen a mezõkövesdi városi stadionban 2024. március 9-én. A Mezõkövesd 2-1-es vereséget szenvedett a vendég Diósgyõrtõl.
MTI/Czeglédi Zsolt
Vladimir Radenkovics a Ferencváros ellen is sikerre vezetné a DVTK-t (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

– A legutóbbi mérkőzés nagyon rosszul sikerült, amiért újra elnézést kérek a szurkolóktól – idézi a DVTK honlapja Vladimir Radenkovicsot, a csapat vezetőedzőjét. – A találkozó után udvarias hangnemben, de kíméletlen őszinteséggel beszéltünk a játékosokkal. Rávilágítottunk néhány részletre, ami a vereséget okozta, és mivel okos játékosok vannak Diósgyőrben, megértették a mondanivalónkat. Ezt követően pedig azt kértem a játékosoktól, hogy felejtsék el a múltban történt dolgokat, és azokra a feladatokra figyeljenek, ami előttünk áll.

Ez jelen pillanatban a Ferencváros elleni kupatalálkozó, amelyen óriási bravúr lenne a továbbjutás.

A Ferencváros a duplázásra hajt

A zöld-fehérek az elmúlt hetekben meggyőző teljesítményt nyújtottak, s sok második helyen töltött hét után immár öt pont előnnyel vezetik az NB I tabelláját a Paks előtt. Dejan Sztankovics együttese már két óriási kupacsatát is megvívott az idényben: a Puskás Akadémiát hosszabbítás után, míg a DVSC-t tizenegyespárbajban búcsúztatta a Ferencváros.

– A kupában eddig is nehéz mérkőzéseket vívtunk, ez egy teljesen más sorozat, mint a bajnokság, minden csapat tudja, hogy csupán egy esélye van továbbjutni. Tisztában vagyunk vele, hogy a Diósgyőr komoly játékerőt képvisel, főleg hazai pályán. Vladimir Radenkovics és stábja minőségi munkát végez, és az sem zavarhat meg minket, hogy az előző fordulóban nagyarányú vereséget szenvedtek a bajnokságban. Készen állunk a megmérettetésre, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Minden sorozatban, így a kupában is a végső győzelemre törekszünk, csak ez a cél lebeg a szemünk előtt, duplázni szeretnénk, nyernünk kell! – szögezte le Sztankovics.

Magyar Kupa, negyeddöntő

Kedd

Kisvárda–MTK Budapest 3-2

Szerda 

17.15: Vasas (NB II)–Paks

20.00: Diósgyőr–Ferencváros

Csütörtök 

20.45: Nyíregyháza (NB II)–Kecskemét. 

A mérkőzéseket az M4 Sport közvetíti.

A DVTK és a Ferencváros legutóbbi egymás elleni meccsének összefoglalója

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.