A magyar szövetség tagad: nem váltották le a vb közben a szövetségi kapitányt

Bóta Márton, a magyar férfi-jégkorongválogatott sajtófőnöke csütörtök este cáfolta azokat a sajtóhíreket, miszerint a bolzanói divízió I/A-világbajnokság hátralévő két mérkőzésén nem Don MacAdam látja el a szövetségi kapitányi teendőket.

2024. 05. 02. 23:32
MACADAM, Don
Don MacAdam, a magyar csapat szövetségi kapitánya a bolzanói divízió I/A jégkorong-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában játszott Magyarország - Románia mérkõzésen a Sparkasse Arénában 2024. május 1-jén. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egész a bohócozással kezdődött. Mármint a nyilvánosságban, a színfalak mögött nyilván régóta forrtak az indulatok a csapaton belül. Szerdán, a románok elleni vereséget követően tört ki a magyar válogatott csatárából, Galló Vilmosból a feszültség, amikor bohócnak nevezte Don MacAdam szövetségi kapitányt a tévé nyilvánossága előtt. 

GALLÓ Vilmos; TÕKE Zoltán; HAARANEN, Matias
Galló Vilmos bohócos nyilatkozata olaj volt a tűzre. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A szövetség reagált Galló kijelentésére, és nem profi sportemberhez méltónak nevezte a meggondolatlan szavait. Ezután csütörtök reggel a finn KooKoo támadója is nyilvánosan bocsánatot kért. Azt ígérte, a hátralévő két összecsapásra, az olaszok és a szlovének elleni meccsekre összpontosítanak. Úgy tűnt, ezzel lezárult az ügy, de csütörtök este Bolzanóban jött az újabb fordulat, arról lehetett hallani, hogy MacAdam helyett a másodedző, Kiss Dávid vezeti majd a csapatot az utolsó két meccsen – írta a Ripost.

Ezt azonban az MTI-ben kiadott közleményben tagadta a Magyar Jégkorong-szövetség. Bóta Márton sajtófőnök cáfolta a pletykákat, miszerint már nem MacAdam látja el a szövetségi kapitányi teendőket. Az MJSZ szerint az eddigi szerepeknek megfelelően pénteken az olaszok, szombaton pedig a szlovének elleni találkozón is MacAdam lesz a szövetségi kapitány, két segítője pedig Kiss Dávid és Szilassy Zoltán.

Péntek délelőtt edzés, este 19.30-tól az olaszok elleni sorsdöntő meccs vár a magyar válogatottra: a győzelem feljutást érhet az elitbe, a vereség viszont végül kiesést is eredményezhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.