Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bajnokveréssel kárpótolta a dühös szurkolóit a Diósgyőr

A labdarúgó NB I 32. fordulójának utolsó szombati mérkőzésén a múlt héten 7-0-s vereséget szenvedett DVTK a bajnok Ferencvárost fogadta. A hazai szurkolók egy része dühében nem ment ki a meccsre, ám a hangulatra így sem lehetett panasz. A lelkes Diósgyőr 2-0-ra nyert, és a sikerének az értékét az sem csökkenti, hogy a Fradi a szerdai kupadöntőre készülve igen tartalékos összeállításban játszott.

2024. 05. 11. 21:29
Gera Dániel szerezte a Diósgyőr első gólját a Ferencváros ellen Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csúfos, 7-0-s vereséget szenvedett a Diósgyőr egy hete Újpesten. A szurkolók kemény magját annyira megviselte a bajnoki idény legnagyobb különbségű veresége, hogy a szervezett csoportok leszögezték, nem lesznek jelen a bajnokság hátralévő fordulóiban a lelátón, nem asszisztálnak a klub címerének további meggyalázásához és a szembeköpésükhöz. Így az ő szektoruk üres maradt a már bajnok Ferencváros ellen, ám nélkülük is kimondottan jó hangulatban zajlott le a találkozó.

Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton

Az első félidőben az igencsak tartalékos Fradinak akadt több helyzete, a szünet után viszont a DVTK lett sokkal aktívabb, és a 76. percben siker koronázta az erőfeszítéseit: Szabó lövése Aaneba testéről vágódott le, majd Zachariassan rúgta rá csapattársa, Tóth Alex lábára a labdát, ami onnan felperdült, az ötösön helyezkedő Gera pedig 5 méterről a jobb alsó sarokba fejelt. Azaz a vendégek nagyban hozzájárultak némi szerencsétlenkedéssel a hazai vezetéshez. Ezután próbált felpörögni a Ferencváros, ám a 88. percben újabb gólt kapott: ekkor Civic ügyetlenkedett a saját tizenhatosa előtt, Bényei elvette tőle a labdát, jobbról beadott, az érkező Szabó pedig 6 méterről a bal alsó sarokba fejelt.

A Diósgyőr tehát bajnokveréssel kárpótolta a szurkolóit, mármint azokat, akik kijöttek a meccsre. Ők pedig az „Indul a busz” rigmussal bosszantották a ferencvárosi drukkereket, akik szintén sokat tettek a kiváló atmoszféra érdekében. Azt viszont itt nem idézzük, amivel ők reagáltak a cukkolásra.

NB I, 32. forduló

Péntek

Újpest–Kecskemét 0-3 (0-1), Szusza Ferenc Stadion, 5255 néző, jv.: Vad II. Gólszerzők: Pálinkás (27., 64.), Horváth K. (59.)

Szombat

MTK Budapest–Puskás Akadémia 1-3 (1-3), Új Hidegkuti Stadion, 2562 néző, jv.: Karakó. Gólszerzők:  Nagy Zs. (36.), illetve Szolnoki (5.), Nissila (12., 20.)

Zalaegerszeg–Paks 1-1 (1-1), Zalaegerszeg, 3411 néző, jv.: Káprály. Gólszerzők: Mim (25.), illetve Windecker (45+4.)

Diósgyőr–Ferencváros 2-0 (0-0), DVTK Aréna, 6634 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Gera (76.), Szabó L. (88.)

Vasárnap

Kisvárda–Mezőkövesd 14.15

Debrecen–Fehérvár 19.30

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.