A magyar válogatott futballista Mercedesét Francesco Totti elcsente és megjavíttatta

A 35-szörös magyar válogatott futballista, Loic Nego hihetetlen sztorit mesélt el a francia élvonal, a Ligue 1 hivatalos honlapjának: amikor fiatalon az AS Roma futballistája volt, rejtélyes módon megrongálták a Mercedesét, amit aztán a csapat egyik edzése után az olaszok legendája, Francesco Totti elcsent és megjavíttatott neki.

2024. 05. 02. 20:42
NEGO Loic
Loic Nego a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők hetedik fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. október 14-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Loic Nego 2013-ban az AS Roma csapatától került először Magyarországra, amikor az Újpest igazolta le, később pedig a Fehérvár színeiben már a magyar állampolgárságot is megkapta , és a 2020-as debütálása óta a vezette válogatott oszlopos tagja.

NEGO Loic; MIJATOVIC, Milan;
Loic Nego a magyar válogatott erőssége. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A 33 éves Nego jelenleg a francia élvonalbeli Le Havre futballistája, amelynek a színeiben 30 tétmeccsen lépett pályára ebben az idényben, legutóbb sarokkal adott gólpasszt a PSG ellen, és a magyar válogatott alapembere lehet a nyári Európa-bajnokságon. Emiatt is készült vele nagyobb interjú a Ligue 1 honlapján, és a beszélgetés legérdekesebb sztorijának a főszereplői Nego Mercedese és Francesco Totti.

A francia U19-es válogatottal 2010-ben Eb-győztes Nego 2011-ben az FC Nantes-ból került az AS Romához, amelynek a legnagyobb legendája a világbajnok Totti. Nego fiatalon nem tudta beverekedni magát a Luis Enrique irányította olasz csapatba, de a helyi újságírók hamar felfigyeltek rá, amiért felrúgta az egyik edzésen az istenként tisztelt Tottit.

– Miralem Pjanics azt mondta, hogy túl kedves vagyok, mire a következő edzésen keményen szereltem Francesco Tottit, aki percekig a földön maradt, és be kellett mennie az öltözőbe – mesélte Nego. – Szerencsére nem lett komoly baja, de másnap az újságok erről az esetről cikkeztek, így kerültem a reflektorfénybe.

Loic Nego, Franceco Totti és egy puszi

Totti olyannyira nem haragudott meg a fiatal csapattársára, hogy később igazi kapitányként odafigyelt rá.

– Egyik nap leparkoltam a Mercedesemmel a lakásom előtt, és másnap reggel úgy találtam rá, hogy sérült volt a sárvédője – sztorizott Nego. – Fogalmam sincs, mi történt, nyilván senki nem hagyott üzenetet. Eléggé megviselt, nem is vezettem utána, és egy idő után Totti megkérdezte, mi a helyzet, én meg elpanaszoltam neki a történteket. Francesco azt kérte, hogy a következő edzésre az autóval jöjjek. Edzés után viszont nem találtam a kocsit a parkolóban. Kiderült, hogy Francesco állt a háttérben, néhány nappal később pedig megjavítva és kitisztítva kaptam vissza az autómat az edzőközpontban. Mindenről Totti gondoskodott. Nem tudom, mi járhatott a fejemben, de amikor legközelebb megláttam, adtam egy puszit a homlokára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.