A Fradi kapusa egy megoldást lát az Újpest elleni derbin

Vasárnap este véget ér az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2023/2024-es idénye. A szezonzáró meccsen a már bajnok, ám a szerdai kupadöntőről vesztesként távozó, majd csütörtökön az eddigi vezetőedzőjét is elveszítő, egyébként bajnokavató ünnepségre készülő Ferencváros fogadja a biztosan 10. helyezett Újpestet. Egyik csapat számára sincs valódi tétje a derbinek, amely mégis több érdekességet tartogat.

2024. 05. 19. 6:55
A Ferencváros és az Újpest őszi, 3-0-s hazai sikerrel végződő mérkőzésén Varga Ádám védett a Groupama Arénában.
Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC és az Újpest idényzáróját megelőzően minden fontos kérdés eldőlt az NB I-ben: a Ferencváros már áprilisban bebiztosította újabb bajnoki címét, a kupagyőztes Paks második, a Puskás Akadémia harmadik, a Fehérvár pedig negyedik lett, így ez a négy együttes indulhat az európai kupaselejtezőkben. Kiesett a Kisvárda és a Mezőkövesd, az Újpest pedig sem javítani, sem rontani nem tud a helyezésén, mindenképpen a 10. pozícióban végez.

George Ganea Újpest
A Ferencváros és az Újpest legutóbb február 25-én, a Szusza Ferenc Stadionban találkozott egymással, akkor a Fradi 5-0-ra nyert (Fotó: Ladóczki Balázs)

Egy megoldás van

A Paks elleni kupadöntőn hosszabbítás után 2-0-s vereséget szenvedő Fradi a vasárnap 20.15-kor kezdődő (tv: M4 Sport) Ferencváros–Újpest után kapja meg a Magyar Labdarúgó-szövetségtől a bajnoknak járó kupát és érmeket. A szervezők ezzel, és sok más programmal várják a szurkolókat a Groupama Arénába, kérdés, az elveszített kupadöntő után milyen hangulat övezi majd a rangadót.

– Nagy csalódás, hogy nem tudtuk megnyerni a kupát. Úgy készültem, hogy a Paks elleni döntő lesz karrierem legfontosabb mérkőzése. Az is volt, ám nagyon bántó, hogy nem sikerült győznünk – mondta a Magyar Nemzetnek az FTC kapusa, Varga Ádám. – Csak magunkat okolhatjuk a vereségért, ha csak egy-két gólt berúgunk volna a rengeteg kialakított helyzetből, nem hiszem, hogy ez lett volna a forgatókönyv. Egy megoldás van ebben a helyzetben, jó játékkal nyernünk kell a derbin. Nyilván így keserédesebb lesz a bajnokavatás, a bajnoki ünneplés, de már nem tudunk változtatni a történteken, csak annyit tehetünk, hogy jó teljesítményt nyújtunk az utolsó bajnokin, hogy ezzel szebben tudjuk zárni ezt az idényt.

 

Leandro irányít a derbin

Érdekes színezetet ad a vasárnap esti összecsapásnak, hogy a kupadöntő másnapján váratlanul távozott a Ferencvárostól a tavaly szeptemberben kinevezett vezetőedző, Dejan Sztankovics, aki Oroszországba, a Szpartak Moszkvához szerződött. A szerb tréner „felmondása” azonnali hatályú volt, tehát a vasárnap esti találkozón sem ő, hanem korábbi segítője, Leandro de Almeida irányítja majd a bajnokcsapatot. Hajnal Tamás sportigazgató ezt követően az edzőváltásról és a közeljövő sürgető ügyeiről is részletesen beszélt, a Csakfoci.hu pedig arról írt, hogy az FTC jelöltjei között Rafa Benítez, Phillip Cocu, Alessio Dionisi és Rui Vitória szerepel, és a klub valamilyen formában mindegyikükkel felvette a kapcsolatot.

 

Különleges körítés – vendégek nélkül

A héten történtek ellenére a szervezők igyekeznek megadni a módját az ünneplésnek, amint azt a Groupama Aréna Facebook-oldalán írták, a kezdőrúgás előtt 15 perccel egy, a hazai futballpályákon egészen egyedülálló aktivitással kedveskednek majd a drukkereknek. Elöljáróban annyit árultak el, hogy a Ferencváros szurkolói a Fradi app használata segítségével egy kiterjesztett valóságalapú animációnak lehetnek szemtanúi. Bárhogy is alakul a Ferencváros bajnokavató ünnepsége, a vendégszurkolók már korábban közölték, hogy nem vesznek részt rajta, vagyis az Újpest FC szervezett szurkolói csoportjai nem lesznek ott a Groupama Aréna lelátóján. Ennek ellenére a vendégcsapat honlapján összegyűjtöttek minden fontos információt azoknak, akik úgy döntöttek, elkísérik a lila-fehér csapatot az Üllői útra.

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.