Hivatalos: Kirk kapitány jövő héten repül az űrbe

A Star Trek-sorozat Kirk kapitánya, William Shatner kanadai színész jövő héten repül az űrbe - jelentette be hétfőn Jeff Bezos űrvállalata, a Blue Origin.

Forrás: MTI2021. 10. 05. 13:04
William Shatner tours the launch tower with Blue Origin's Sarah Knights at Launch Site One
William Shatner tours the launch tower with Blue Origin's Sarah Knights at Launch Site One near Van Horn, Texas, U.S. in an undated still image from video. Blue Origin/Handout via REUTERS. NO RESALES. NO ARCHIVES. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. Fotó: via REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első Star Trek-sorozat főszereplőjét, Kirk kapitányt alakító William Shatner kanadai színész október 12-én olyan messzire jut, ahová eddig egyetlen sci-fi színész se utazott.

A 90 éves férfi lesz a legidősebb ember, aki űrutazást tesz. A Blue Origin űrhajóját három másik utassal osztja meg, közülük ketten fizető vendégek. Ez lesz a második alkalom, hogy a cég embereket utaztat az űrbe.

Fotó: Flickr

Bezos fivérével, valamint az eddigi legfiatalabb és a legidősebb űrutassal együtt részt vett a Blue Origin júliusi első repülésén. Shatner hat évvel idősebb a 82 éves rekordernél.

Nagyon régóta szerepel az életemben az űr. Most megragadom az alkalmat, hogy magam is megnézzem. Micsoda varázslat! 

- olvasható Shatner közleményében.

Az űrutazás tíz percig fog tartani, és mindössze 105 kilométeres magasságot ér el.

A kapszulában Chris Boshuizen, az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) korábbi mérnöke és Glen de Vries vállalkozó is helyet kapott. A negyedik utas nevét később teszik közzé.

Borítókép: William Shatner körbejárja a kilövőtornyot (Reuters)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.