Újabb kultikus, korábban fehérek által játszott szerepet alakít fekete színész

Először alakítja a Ki vagy, doki? című brit sci-fi kultsorozat címszerepét fekete színész: Ncuti Gatwa a BBC vasárnapi bejelentése szerint jövőre a doki 14. reinkarnációjaként veszi át a szerepet Jodie Whitakertől.

Forrás: MTI2022. 05. 09. 10:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 29 éves skót Gatwa, akit korábban a Sex Education című Netflix-sorozatban ismerhetett meg a közönség, az Instagramján üzente meg a rajongóknak a jó hírt.

A Ruandából származó Gatwa úgy fogalmazott: nehéz szavakba öntenie érzéseit, mert a megtiszteltetés mellett rendkívül izgatott és egy kis félelem is van benne.

Ez a szerep és a műsor világszerte rengeteg ember számára fontos, köztük számomra is, és a karaktert játszó kitűnő elődeim a legnagyobb gondossággal kezelték ezt a kivételes lehetőséget és az azzal járó felelősséget. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ugyanezt tegyem

– írta a színész.
A sorozat főszereplője, a doki egy rejtélyes földön kívüli időutazó, aki képes más és más alakban újjászületni, így a szerepet 1963-as bemutatkozása óta számos színész eljátszhatta. Whitaker, aki tavaly jelentette be, hogy befejezi a sorozatot, az első női doki volt a széria történetében. Utoljára idén látható majd egy különleges befejező epizódban, amelyet a BBC centenáriuma alkalmából vetítenek.

Borítókép:  Ncuti Gatwa (Fotó: Flickr)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.