Bollywood bevette Budapestet

Csak úgy jönnek-mennek az indiai filmsztárok a magyar fővárosban, és elárasztják a közösségi médiát.

Pion István
2016. 06. 08. 12:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tudják, kicsoda Anushka Sharma? És Szalmán Hán? Boollywoodi filmsztárok, akik most jártak Budapesten, hogy Ali Abbász Zafar rendező legújabb (itthon A bátyám menyasszonya című mozija lehet ismerős), Sultan című filmjéhez forgassanak egy romantikus dalbetétet. Eközben fotóikkal megtelt a közösségi média, szóval elég nagy ingyenreklámot csináltak Budapestnek Indiában.

Hogy mekkora reklámértéke van egy bollywoodi filmsztárnak, arról csak annyit, hogy az említett Szalmán Hán több mint 31 millió kedvelővel büszkélkedhet a Facebookon. És akkor érdemes megnézni például Leonardo Dicaprio Facebook-kedvelőinek számát is, hogy valóban érezzük a különbséget, ugyanis Khannak nagyjából kétszer annyi rajongója van a legnagyobb közösségi oldalon, mint DiCapriónak, aki 16 és fél millió kedvelőjével igencsak elmarad mögötte. Charlize Theronnak ehhez képest mindössze hétmillió rajongó jutott.

Egyébként Sharmával és Hánnal nem ért véget a sor, ugyanis az Indiai Filmklub bollywoodi forrásokra hivatkozva azt ígéri, hogy nálunk fogják forgatni az English Vinglish rendezőjének, Gauri Shindének következő filmjét, a Walk and Talkot. A forgatás 49 napig tart majd, és olyan sztárok érkeznek, mint Sáhruh Khán, Alia Bhatt, Ali Zafar, Aditya Roy Kapur és Kunal Kapur.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.