idezojelek

Transzba esett

Zavaros az írás, ahogy a szerzője, nemrég a Greenpeace szóvivőjeként találkozhattunk a hölggyel – igaz, akkor még Vay Márton néven.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2021. 10. 08. 5:59
Fotó: Balogh Zoltán

A német Tagesspiegel minapi cikke szerint Orbán Viktor kormányzása alatt Magyarországon nőtt az általános frusztráció, a türelmetlenség, és fokozódott a gyűlölet. Emellett nagy baj, hogy a németek túl sok autó­gyárat telepítettek Magyarországra, ugyanis a regnáló Fidesz-kormány nem tud helyesen bánni az így kapott rengeteg pénzzel, lám, az Audi-gyár is természetvédelmi területre épült, akárcsak a Deutsche Telekom telephelye. Pedig a magyar emberek képesek lennének újraépíteni a demokráciát és a jogállamiságot, ha a vezetésre alkalmatlan Orbán Viktor nem kapna ekkora támogatást Németországtól. Megtudjuk azt is, hogy „a jobboldali populizmus vírusa” egész Európát veszélyezteti. Kicsit zavaros az írás, akárcsak ábrándos tekintetű magyar szerzője, bizonyos Vay Blanka, aki korábban a Lehet Más a Politika, majd számos civil szervezet tagjaként jelent meg a nyilvánosság előtt, később a környezetvédelem haragoszöld aktivistájaként, utóbb pedig a Greenpeace szóvivőjeként találkozhattunk vele – igaz, akkor még Vay Márton néven. Vay Blanka/Márton pár éve él Németországban, s miközben leginkább transzaktivistaként szerepel, egyre gyakrabban kínozza a közlési kényszer. Ez magyarázhatja fenti véleménycikkét is, benne a temérdek épületes ökörséggel (mit rontott el a német kormányzat, amikor a magyarok hóna alá nyúlt stb.). A hazát és nemet cserélt szerző egyik korábbi írásában – amikor még azt sem tudta, fiú-e vagy lány – fasisztának nevezte a magyar kormányt, azokat pedig cinkosnak, akik nem emelik fel szavukat az „elnyomás” ellen. A kommentekből most nem idézek, az olvasó fantáziájára bízom.

Borítókép: Vay Blanka, a Prizma Transznemű Közösség aktivistája beszél a 26. Budapest Pride felvonulás célállomásán, a Tabánban Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború alulnézetből, okulásunkra

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Az internet halott

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Képeslapok a mai Európából

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Csak a leadott szavazat számít

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.