idezojelek

Lőporoshordó-szónokok

A háború hál’ Istennek nem, de a hülyeség már eszkalálódni látszik, legalábbis ami a hazai ellenzék hadászati elképzeléseit illeti.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A háború hál’ Istennek nem, de a hülyeség már eszkalálódni látszik, legalábbis ami a hazai ellenzék hadászati elképzeléseit illeti. Kezdődött azzal, hogy Márki-Zay Péter előállt orvosért kiáltó követelésével: Magyarország rögvest küldjön katonát, fegyvert meg ágyúgolyót a hadban álló Ukrajna megsegítésére, mert ez a minimum egy NATO-tagállamtól. 

Nagyjából ugyanerről beszélt minap egy rég levitézlett honvédelmi miniszter, Juhász Ferenc is. A szocialista anyaszomorító azon háborgott, miért nem küldünk legalább töltényeket az ukránok gyámolítására. Milyen jól lehetne azokkal oroszokat lőni. Legújabban a Jobbik alelnöke, az ÁFÉSZ-mosolyú Potocskáné Kőrösi Anita háborodott fel a „tétlenkedő” magyar kormány ellen. A puskaporos asszonyka egyik vidéki fórumán arról beszélt, ő bizony katonákat küldene Oroszország ellen. Igaz, megnyugtatásul hozzátette: nem a gyermekeinket, unokáinkat akarja a háborúba küldeni, csak „azokat a NATO-szerződés szerinti sorá… vagy milyen… hadköteles… hivatásos katonákat, akiknek ez a dolguk.” (Mintha azok nem valakiknek a gyermekei, unokái lennének…)

Pár esztendeje a hadügyekben szintén jártas Fekete-Győr András Momentum-elnök fektette meg a derűre fogékony publikumot, amikor kijelentette: csak akkor lesz hajlandó találkozni Putyinnal, ha az orosz elnök kivonja csapatait Ukrajnából. (A Kreml reagálását nem ismerjük, ellenben a szűk legényt azóta elzavarták a sajátjai.)

Borítókép: Potocskáné Kőrösi Anita (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Csak a leadott szavazat számít

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

A porba alázott baloldali szavazó

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Vége az európai vakációnak

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

A gyűlölet anatómiája

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.