idezojelek

Nem fér a bőrébe

Kit képvisel ez a kerge asszony?

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2023. 07. 20. 4:49

A Momentumnál ezúttal Cseh Katalin intézett kirohanást a kormány ellen. (Gondolom, ő volt az inspekciós.) Azt írja, a Fidesz elköltötte az államkassza utolsó forintjait a kampányban, hogy az osztogatással növelje az esélyeit. „Orbán még két hete is azt mondta, hogy nem lesz megszorítás. Ez gigantikus hazugság […]” Azon is háborog, hogy „megszüntették a katát” – ami persze épületes marhaság, nem szűnt meg a kata, utánanézhetett volna a pattogó asszonyka. „A Fidesz addig tudott úgy-ahogy kormányozni, amíg az európai gazdaság növekedése magával húzta a magyart, és ömlött Brüsszelből az ingyenpénz. […] Kapkodás van, megszorítás, és közben persze azért kicsit lopnak is” – írja a Brüsszelben ármánykodó asszonyka (aki viszont 4,5 milliárd forintnyi EU-támogatást „haza tudott hozni”). „Hülyének néznek minket” – zárja bejegyzését. („Aki titeket hülyének néz, nem téved” – helyesel egy kommentelő.)

Nehéz követni a feldúlt delnőt. Nemrég azon háborgott, hogy az Orbán-kormány (a negyedszerre is kétharmados Orbán-kormány) Ukrajna-politikája nem a magyar nép álláspontját tükrözi.

Hogy ezt milyen felmérés előzte meg, nem derült ki a kanadai születésű delnő bejegyzéséből, akinek pártja egyébként a magyar kisebbség ellen kampányolt a román és a szlovák választásokon. Nem is csoda, hogy Cseh Katalint még a saját oldalán is le szokták hazaárulózni. Pél­dául amikor ultimátumot küldött az Európai Bizottságnak: ha nem alkalmazzák a jogállamisági mechanizmust Magyarországgal és Lengyelországgal szemben, pert indít ellenük.

Kit képvisel ez a kerge asszony? (Költői a kérdés.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Cseh Katalin (Fotó: Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Hogyan tovább, Ferencváros?

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Nem akarunk woke-keltetőt Józsefvárosban

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Törékeny porcelán

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.