idezojelek

Kupa a kapuban

Ki ne ismerné a Momentum fáradhatatlan terepmunkását, Hajnal Miklós zugközgazdászt?

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Ki ne ismerné a Momentum fáradhatatlan terepmunkását, Hajnal Miklós zugközgazdászt, aki tenyérbemászó derűjével, infantilis vigyorával élményszerűen szokott tudósítani a kordonbontó felekezet agyzsugorított akcióiról? (Különösen a sötétséget tudja jól visszaadni.) Minap a Fidesz-kongresszus helyszínén egy, a miniszterelnök megszorításait kritizáló guruló óriásplakáttal, valamint az „Év Megszorítói díj győztese” feliratú kupával akciózott. Erőnek erejével át akarta adni „egy illetékesnek” a kupát, ám csak az épület kapujáig jutott, ahol is körberöhögték szegényt.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azért ne írjuk le Miklóst! Kitartó és kellően nyegle – utóbbi alapvetés a Momentumban. Először akkor láttam, amikor pár éve arisztokratikus gőggel bevonult az akkori Echo TV stúdiójába. Nem is a fennhéj volt riasztó, inkább az a zsigeri nyomulás, ahogyan már az első percben át akarta venni a műsorvezető szerepét; válaszadás helyett önálló estjébe kezdett, lehazugozta a csatornát, majd, ahogyan jött, a szellemi sérültek hanyag eleganciájával kivonult a stúdióból. Más alkalommal a főváros fejlesztéséért felelős államtitkárt kóstolgatta. „A valódi kormányzás egészen más” – üzente Fürjes Balázsnak. Hogy milyen, arról csak annyit árult el, „azon dolgozunk, hogy ezt minél előbb megmutathassuk”. Hogy addig se unatkozzunk, pártja bemutatott néhány frenetikus Momentum-akciót. Ezek közül is kiemelkedett, amikor a hősünk vezette rohambrigád az éj leple alatt Rogán Antal Fidesz-politikus kertjébe akarta beönteni a korábban összelopkodott konzultációs íveket, ám tévedésből a szomszéd kertjébe ürítették a batyukat. Most is a bicepszüket feszegetik, ezúttal Gyurcsányt kóstolgatják. Jó műsor ígérkezik.

Borítókép: Hajnal Miklós, a Momentum vezérszónoka felszólal az alaptörvény tizedik módosítását célzó javaslat vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 10-én (MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.