idezojelek

Csak a szokásos

Hősnőnk minap újabb ötlettel állt elő, szerinte ki kellene szervezni a migrációt Közép-Európába.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Valérie Hayer asszony, a francia Reneszánsz párt európai parlamenti listavezetője pár hónapja azt javasolta, a kontinens döntéshozatalában el kellene törölni a vétó intézményét, hogy azzal ne tudjon visszaélni a magyar miniszterelnök. Hozzátette, a német AfD, a lengyel Jog és Igazságosság Párt, valamint Orbán Viktor jelenti az Európára leselkedő legnagyobb veszélyt. Hősnőnk minap újabb ötlettel állt elő, szerinte ki kellene szervezni a migrációt Közép-Európába. Számonkérőn szavalta: „Miért mindig Franciaországnak kell befogadnia a menedékkérőket? Miért nem Orbán Viktornak? A cseheknek? A szlovákoknak? A románoknak? A lengyeleknek? […] Ez lenne a szolidaritás.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a demagógia fájna, a harcos asszonyka alighanem visítozna. 

Aztán miért kellene nekünk szolidaritást vállalnunk azzal a gyarmatosításban dúsgazdaggá lett országgal, amelynek hajdani kifosztott alattvalói most földönfutóként keresnek alamizsnát, új hazát?

 Már ahhoz is vastag ábrázat kellett, hogy míg eleink évszázadokon át végvárak ormain védték tatártól, töröktől Európa nyugati felét (benne Valérie Hayer Franciaországát), a most szolidaritásért kalapozó Nyugat véres gyarmatosítással múlatta szabadidejét. Egy korabeli regős így összegezte őseink szolgálatainak mérlegét: „Magyarország mindenét föláldozta Európáért: önmagát, jövőjét, jólétét és normális fejlődését.”
Hogy mit kaptunk vérünkért cserébe? Trianont. Meg egy véget nem érő XXI. századi menekültáradatot a déli határainkhoz. Amelyet most – Valérie Hayer asszony és liberális elvbarátai szerint – „szolidaritásból” be kellene fogadnunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.