idezojelek

Máris szomszéd árnyékban

A Városházába ejtőernyőztetett idegesítő emberke a politikában is kipróbálta magát

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Rosta Tibor

Ahogyan várható volt, Bodnár Zoltán, a Gyurcsány-korszak egyik legrégebbi kádere is kulcspozíciót kapott a Városházán: a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. felügyelőbizottságának elnöke lett. A Dobrev Klára árnyékkormányában is helyet foglaló árnyék-pénzügyminiszter színes egyéniség. A Máris szomszédra emlékeztető apró, idegesítő figura korábban volt már jegybankalelnök, dolgozott a Konzumbanknál, a CIB Banknál, a Malév-igazgatóságnál, hogy csak a lényegesebbeket említsem. Munkásságát nyomon követte a sajtó, nemritkán a bűnügyi beszámolókban. Az MSZP-kormányok alatt az Állami Autópálya-kezelő Rt.-t például úgy igazgatta, hogy milliárdokat adott a Betonút Rt.-nek, amely utat ugyan nem épített, viszont átpasszolta a pénzt Kulcsár Attila haramiának. (Részletek a Kulcsár-per aktáiban.) A Gyurcsány-ámokfutás idején Bodnár Picit már az állami Eximbank élén találjuk, ahol sajátos módon támogatta a magyar vállalatok exportját: tízmilliár­dokat adott plázaépítésre zavaros cégeknek, akik persze építeni nem építettek semmit, ellenben felszívódtak. A Bodnáréknak garanciát adó kazah bank elnöke közben külföldre porolt, ugyanis odahaza csalás miatt körözték, végül Franciaországban került tömlöcbe. (Az ügyben jelenleg is nyomoznak, az állam – az adófizetők, te meg én – kára a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal becslése szerint uszkve 27 milliárd forint.)

A Városházába ejtőernyőztetett idegesítő emberke a politikában is kipróbálta magát – 2014-ben a liberálisok főpolgármester-jelöltjeként 2,1 százalékkal tök utolsó lett. Júniusban nem indul, csupán a miniszteri árnyékszéken ülve erőlködik.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Törékeny porcelán

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.