A Firefox lecseréli alapértelmezett keresőjét

Váratlan döntésre jutott a Mozilla a népszerű Firefox webböngésző keresőmezőjét illetően.

Makay József
2014. 11. 22. 8:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Google évi 300 millió dollárt fizetett eddig a Mozillának, hogy böngészőjében a Google legyen az alapértelmezett kereső a jobb felső sarokban, és ez változatlan volt az elmúlt tíz évben. A Mozillának jó üzlet volt, mert sok pénzt kapott a semmiért, s a Google is jól járt, ugyanis a Mozilla vezérigazgatója szerint a Firefoxból évente több mint 100 milliárd keresést indítanak a Google-nak célozva – írja az Androbit.net.

A szerződés lejárt, a Mozilla pedig úgy döntött, hogy a Google helyett a Yahoo!-val köt megállapodást alapértelmezett keresőre az elkövetkezendő öt évre. Ez kétségtelenül hatalmas érvágás lesz a Google számára, és a felhasználók elégedettsége sem garantálható a témában. „A váltás különösen érzékenyen érintheti a kezdő felhasználókat, akiknek az internet eleinte egyet jelent a Google keresőoldalával. A Google természetesen kézileg visszaállítható a keresőmezőben látható lefelé mutató nyilacska segítségével a frissen telepített böngészőkben.” Érdekesség, hogy az orosz felhasználók számára a Yandex, a kínaiak számára pedig a Baidu lesz az alapértelmezett kereső.

További hasonló cikkeket olvashat az Androbit.net oldalon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.