idezojelek

Készülnek a szuverenisták ellenfelei

Az ENSZ és két globalista csúcsszervezet „véletlenül” egyszerre tanácskozik New Yorkban.

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás
Cikk kép: undefined

Nem először írom le és mondom el, most megismétlem: a globalista és globális szervezetekre szociológiai tényként kell tekinteni, és árgus szemmel kell figyelni, hogy mit tesznek és mit terveznek. Ugyanis nélkülük már nem érthető meg a világ változása. A globalista csoportok és szervezetek egyértelmű célokkal és óriási forrásokkal rendelkeznek ahhoz, hogy a céljaikat megvalósítsák. A kulcs­év pedig 2030 – úgy tűnik, ez az a céldátum, amire a világ átfogó átalakításának befejezését célul tűzték ki a „nagyfiúk”.

Tehát, ha csak és kizárólag az államok, nemzetállamok, illetve a nagyhatalmak mozgásai­ra figyelünk, s nem vesszük tekintetbe, hogy mi zajlik például a Kissinger-tanítvány ­Klaus ­Schwab által vezetett Világgazdasági Fórumban (WEF), a Külkapcsolatok Tanácsában (­Council on Foreign Relations, CFR), a Bilderberg-csoportban, a Külkapcsolatok Európai Tanácsában (ECFR), vagy például a korábban Brzezinski által vezetett Trilaterális Bizottságban, vagy éppenséggel a Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz által vezetett WHO-ban – hogy csak néhány példát említsek –, akkor egész egyszerűen nem értjük meg a világ fontos történéseit, azok mozgatórugóit. Illetve félig-meddig persze értjük, de nem átfogóan és egészében. Például az orosz–ukrán háború kirobbanásának és alakulásának összes szálát sem tudjuk felfejteni, de az energia- és élelmiszerválság, valamint a klímahisztéria mögöttes mozgatórugóit sem biztos, hogy teljes egészében értjük.

Tehát megítélésem szerint paradigmaváltásra van szükség a társadalom- és politikatudományokban, a geopolitikai elemzésekben stb., a társadalmak, az államok és a régi, közismert nemzetközi szervezetek mellett a globalista, kevésbé látható szervezetek és hálózatok működését is figyelnünk kell. Minderre éppen most kell igazán felfigyelnünk, amikor az ENSZ 77. közgyűlése zajlik New Yorkban szeptember 19–27. között a tagállamok vezetőinek részvételével – két év után személyes jelenléttel és nem online formában.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közgyűlésen a tervek szerint felszólalt vagy felszólal – többek között – Joe Biden amerikai elnök, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, bemutatkozó beszédet mondhat Liz Truss brit miniszterelnök, valamint Ebrahim Raiszi iráni elnök is, s persze sok más felszólaló, így Magyarország képviseletében Novák Katalin köztársasági elnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is szót kapott. Itt minden megy tehát a szokásos menetrend szerint, egy héten át. Nem mellékes, hogy megfigyelőként 115 pénzügyi (!), kormányzati, érdekvédelmi és civil, NGO-szervezet (!) is jelen van a közgyűlésen.

Igen ám, de most először, az ENSZ-közgyűléssel párhuzamosan két globális szervezet is összejövetelt tart vagy tartott, „véletlenül” éppen ebben az időszakban, s „véletlenül” éppen New Yorkban. Az egyik a Clinton Global Initiative (CGI) nevű szervezet, amely hat év után tartott egy újabb csúcstalálkozót szep­tember 19–20-án, a volt amerikai elnök és felesége, valamint lányuk, Chelsea Clinton voltak a házigazdák. A szervezet azt állítja magáról: „Egyedülálló modellje révén a CGI támogatja a partnereket a cselekvésre irányuló kötelezettségvállalások kidolgozásában – új, konkrét és mérhető fellépéseket az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képesség, az egészségügyi méltányosság, valamint az inkluzív gazdasági fellendülés és növekedés terén”. Figyelmükbe ajánlom az inkluzív (befogadó) szót, mert ez lett a globalista szervezetek és elitek egyik kulcsszava a jövő tervezése kapcsán, főként az „inkluzív kapitalizmus” szóösszetételben – állandóan erre hivatkozva írnak és beszélnek egy új világról, amelyben a kapitalizmus majd a végtelen nyitottságáról és humanizmusáról ismerszik meg…

A Clinton-féle szervezet rendezvényén állítólag mintegy ezer (!) ember jött össze, akik lényegében véve a világ gigászi multicégeinek a vezetői, vezérigazgatói. De azért, hogy még látványosabb és exkluzívabb legyen az egész rendezvény, a tervek szerint felszólal(t) többek között Melinda Gates, Matt Damon színész, Larry Fink, a BlackRock vezérigazgatója, Eric Adams, New York City polgármestere, Kathy Hochul, New York állam kormányzója, Gavin Newsom, Kalifornia kormányzója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója, Cindy McCain, a volt elnök özvegye, diplomata és a CNN műsorvezetője, Fareed Zakaria politológus – utóbbi egyébként a CFR, vagyis a Külkapcsolatok Tanácsának is a tagja.

Érdemes megemlíteni, hogy a Clinton-szervezet szponzorai között olyan cégek találhatók, mint a Barclays, a Bloomberg, a Cisco, a Rockefeller Company, a Ford Alapítvány, természetesen a Bill and Melinda Gates Alapítvány (ők hol nincsenek ott?), a HP, a Microsoft és mások. Nem jelentéktelen lista…

A másik globalista szervezet pedig a WEF, azaz a Világgazdasági Fórum, amely 2020-ban meghirdette a Great Resetet, a Nagy Újrakezdést, ami 2030-ig elhozná a világ számára a paradicsomi jövőt, a technokraták által irányított liberális neokommunizmust. (Természetesen ezt ők nem így nevezik.) Új jelszavuk, amit állandóan felmondanak, a „Build Back Better!” (Építsd vissza jobban!), jelentsen ez bármit is.

A WEF ezt a – mondjuk így – „soron kívüli” találkozóját „véletlenül” éppen az ENSZ közgyűlésének időpontjához és helyszínéhez igazítva tartotta meg 19–22-e között. Házigazdaszerepre az amerikai fősodratú média két szereplőjét, Rachel Smolkint, a CNN alelnökét és Stephanie Rule-t, az MSNBC szóvivójét kérték fel. A főelőadók között volt a tervek szerint Al Gore, Clinton volt alelnöke és Pamela Chan, a BlackRock alelnöke. A BlackRock a világ legnagyobb és legerősebb pénzkezelő intézete, amelynek az elnöke, Larry Fink a Clinton-rendezvényen, míg alelnöke a WEF-rendezvényen vállalt fellépést.

A WEF nem titkolja az ENSZ közgyűlésével való együtt állását, illetve a céljaikat sem a találkozó honlapján: „Az ENSZ közgyűlésével egy időben összeülő Fenntartható Fejlődés Impact Meetingek olyan célközösségeket hoznak össze, amelyek integrálják az üzleti vezetőket, a politikai döntéshozókat, a nemzetközi és civil társadalmi szervezeteket, az újítókat és a vállalkozókat.” Igen, ez pontos: már a Great Resetben sem titkolják, itt pedig megismétlik, hogy a CEO-knak, a technokratáknak, a vállalatvezetőknek, vagyis tágabban a globális piacoknak kell a szép új világban hatalmi pozícióba kerülniük, „integrálva” a politikai döntéshozókat, és persze a civil társadalmi szervezeteket (mondjuk a Soros-féle NGO-k mintájára…).

Nem a szívem csücske Victor Ponta volt román miniszterelnök, de pont ő mondott ki egy lényeges dolgot a napokban. Azt mondta, hogy Európában egy zseniális terv alapján tüntették el az igazi vezetőket, s helyette tudatosan hivatalnokokat neveltek ki, helyeztek uniós pozíciókba. Javára írom Pontának – piros pont neki! –, hogy hozzátette, az olyanokat, mint Orbán Viktor, „fekete bárányoknak” kiáltják ki. Azt már én teszem hozzá: azért, mert Orbán Viktor, és még néhány, főleg lengyel és főként közép-európai kivételes ember megmaradt politikusnak, államférfinak, aki a nemzetét szolgálja, képviseli, védi, s nem kiszolgálója a globális elitnek.

Összegezve: az ENSZ még a nemzetállamok gyűjtőhelye, ám már ott sertepertélnek körülötte a globalista szervezetek, amelyek – meggyőződésem szerint – maguk alá akarják gyűrni az ENSZ-t is, a WHO-t is, és ezzel a szemétkosárba kívánják hajítani a nemzetállamokat, helyettesítve azokat a technokratákkal.

Fontos, hogy erre a „fekete bárányok” gyakran, világosan és egyértelműen rámutatnak.

A szerző politológus, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója

Borítókép: Az ENSZ Közgyûlésének 77. ülésszaka a világszervezet New York-i székházában 2022. szeptember 21-én (Fotó: MTI/AP/Mary Altaffer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.