idezojelek

Szalmabálák az Eiffel-torony környékén

A múltat végképp eltörölni. Mondom, eszelősök és bolsevikok.

Hegyi Zoltán avatarja
Hegyi Zoltán
Cikk kép: undefined
Fotó: Hans Lucas/ AFP

Egy remek fotográfia jár körbe-körbe a közösséginek nevezett oldalakon. Hogy mennyire a valóság egy pillanatának megragadása vagy éppen a virtuális világ üstökének megragadása, esetleg megpiszkált vagy egyenesen valami mesterséges izé „képzelete”, azt ezekben a sorsfordító és ugyanakkor bizonytalan időkben nehéz megmondani. Mindenesetre kifejező. A képen az Eiffel-torony látszik, körülötte két-három emeletnyi magasságba felnyúló szalmabálák tömege. Utalhatna az újragerjesztett város-falu ellentétre is akár, de nem ezt teszi. Kreatívan dokumentál.

Azt rögzíti, hogy elég volt. Franciaországban, Németországban, Belgiumban, Hollandiában, Lengyelországban és Svájcban. Elegük lett a gazdáknak abból, hogy olyan senkiháziak packáznak velük, akiket ők etetnek. Eszelősök és/vagy megvásároltak. 

A felszínen az látszik, hogy a gazdák az Európai Unió közös agrárpolitikájának átalakítása miatt gurultak be. És aztán begurultak a traktorjaikkal Berlinbe, Párizsba, Brüsszelbe, repterekre, autópályákra és határállomásokra. Persze erős, sűrű felszín ez. Szigorodó állatjóléti előírások (egy részük támogatható), növekvő bürokratikus terhek, adóemelések, az üzemanyag drágulása (nagyrészt az elbaltázott szankciók miatt), a növényvédelmi szabályok szigorítása, a termőterületek csökkentése, a területalapú támogatások megnyirbálása és a családi gazdaságok erőszakos felszámolása. A teljesség igénye nélkül ezek barázdálják.

Na és akkor mindezekre jönne még a gyalázatos minőségű ukrán dömpingáru, a génpiszkált szemét, a műhús, a szarvasmarhák perbe fogása a klímavédelem jegyében, miközben a döntéshozók összevissza röpködnek, a háborús uszítók csúcsra járatják a hadiipart, és továbbra is nyugodtan ontja a mérget a vegy- és gyógyszeripar, az „egészségipar”, valamint a bányászat. Az össztűz a mezőgazdaságra zúdult (félreértés ne essék, annak iparszerű részei szintén aggályosak), nem véletlenül. 

Az élcsapat, a magukat rögeszmésen baloldalinak nevező globalisták és az eredeti felállásra már nyomokban sem emlékeztető zöldek ugyanis ugyanolyanok, mint a bolsevikok, legfeljebb a módszereik finomodtak. De ami történik, az ugyanaz, mint amikor a komcsik falanszterekbe terelték a parasztokat, már csak a könnyebb ellenőrizhetőség miatt is. Mert a gazda, a paraszt, ha nem is ugyanúgy, mint apái, nagyapái, még mindig független, autonóm, legalábbis a bekamerázott, fogyasztásra programozott tömegemberhez képest. És soha a büdös életben nem fog cincért rágcsálni.

Ezen a ponton el is érkeztünk a felszín alá, kissé mélyebbre.

Mert esetünkben az úgynevezett progresszívek csapnak össze a hagyománnyal, a globalisták a lokalistákkal, az individualizmus a közösséggel és a családdal. Röviden az életellenesség az élettel. Ez van. 

A gazdatüntetéseknek aligha lesz azonnali, napokon belüli hatásuk a jelenlegi kollektív európai agyrémre, mivel nincsenek jól artikuláló vezetői, akik elbeszélnék a történetüket. Viszont él a remény, hogy befolyásolják majd az európai parlamenti választásokat. Mert ha ezek maradnak a nyakunkon, akkor érdemes lesz elgondolkodni azon, hogy kinek jó ez az egész vircsaft. Már Amerikán, a multikon, a techcégeken, a bankokon és a lefizetetteken kívül és túl.

Végül még egy falat műhús, mert már most egyre zöldebb és büdösebb. Az állatjólét. A műhús előállításának folyamatában (a tudomány mai állása szerint) az első lépés, hogy az élő állatból egy borzalmasan fájdalmas eljárással izomszövetet nyernek. Ezt aztán „táptalajon”, „bioreaktorban” (újbeszél, nyelvrablás) növesztik. A pontos összetétel nem ismeretes, de tartalmaz magzati szérumot. Tehát az élő állatból kinyert magzat vére táplálja a sejteket. Ezután Frankensteinék még hosszan buherálnak, nem részletezném.

Mindenesetre így ironizáljon Donáth Anna a pipihusin meg a géprombolókon. Hogy mi lehet a végső célja ennek a pompás innováció­nak, az egyre világosabbnak tűnik, különösen, hogy a laborérzékeny Bill Gates ebben is vastagon benne van. És természetesen a gyógyszeripar is, csakúgy, mint a génpiszkálásban.

A Covid utáni újabb világméretű emberkísérlet alighanem arra fut ki, hogy a globális élelmezés feletti felügyelet is a világ leggazdagabb embereinek kezében összpontosuljon, és ugyanazzal a lendülettel eltűnjön a Föld színéről az alig néhány ezer éves hagyománnyal rendelkező állattenyésztés. A múltat végképp eltörölni. Mondom, eszelősök és bolsevikok. Aztán ha ez is megvan, és újabb eltörölnivaló merülne fel, már nem kell annyit vacakolni, mint Sztálinnak a holodomorral.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Hans Lucas)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.