idezojelek

Modern rekonkviszta, Európa visszahódítása következik

Az ég szerelmére, térjünk már vissza a saját utunkra! Ott találjuk majd, ahol a jelzőköveket: szabadság, szuverenitás, család.

Sergio Velasco avatarja
Sergio Velasco
Cikk kép: undefined
Fotó: Europress/AFP/Kenzo Triboullard

Nagy a tét az idén. Először is ott vannak június 9-én az európai parlamenti választások, mondhatni kulcsfontosságú események. Rengetegen vagyunk, akik belefáradtunk már abba, hogy az európai bürokraták, az uniós elit újra és újra semmibe veszik az európai polgárokat, hogy

 egész egyszerűen az Egyesült Államok gyarmatává válunk, engedelmesen hajtva fejünket az igába. Nem más ez, mint az elit puha diktatúrája, ahol demokráciát és toleranciát emlegetve szép csendben befogják a szánkat. Észre sem vesszük, a szó máris belénk van fojtva.

Már hallom a kritikusokat: például? Nos, a minap volt a Nemzeti Konzervativizmus (NatCon) által szervezett konferencia, ahol politikusok, elemzők, újságírók és az újkonzervatív jobboldal fontos szereplői tartottak beszédeket. Ám Emir Kir, a belgiumi Saint-Josse-ten-Noode szocialista polgármestere végzést adott ki a konferencia betiltására, és nyomban kiküldte a rendőrséget, mert a rendezvény nem más, mint a „közrend megzavarása”. Micsoda képmutatás! Kir a hatóságok erőteljes fellépésével majdnem tönkretette a békésen zajló rendezvényt. Ugyanez az erőteljes fellépés az illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekményekkel szemben fel sem merül.

Brüsszel, a demokrácia, a szabadság és a tolerancia városa betiltja a konferenciákat. Félnek. 

Csak játsszunk el a gondolattal: Orbán Viktor, Giorgia Meloni vagy bármely másik konzervatív vezető kirendelné a rendőrséget egy liberális, progresszív, baloldali konferenciát feloszlatni. Már menne a fasisztázás, nácizás vagy a tudomisénmizés. Jól megtámogatva a nemzetközi híradásokkal. Csak úgy zengene a mainstream média! Hány meg hány nyugati politikus, államfő sietne elítélni? 

Képmutató banda. Persze ezt egy belgiumi szocialista polgármester vígan megteheti, nem lesz semmilyen következménye. A történteket egyetlen nyugati vezető sem ítélte el.

Szóval a tét nem kicsi: a gondolatszabadság, a szólásszabadság és a gyülekezési jog szabadsága. Az ég szerelmére, térjünk már vissza az európai útra! Ott találjuk majd, ahol a jelzőköveket: szabadság, szuverenitás, család. Az Európai Unió felhagyhatna már végre a cenzúrával és tiszteletben tarthatná az államok szuverenitását. A gyűlölködő Daniel Freund vagy éppen a gyarmatosító David Pressman abbahagyhatná már a demokratikus kormányok zaklatását, ahogy azt mostanában például Magyarországgal teszik.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Ezért kulcsfontosságú június 9-e. Valódi változásnak kell történnie az európai politikában. Az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) és az Azonosság és Demokrácia (ID) pártcsoportok megfordíthatják a jelenleg követett irányt és visszaállíthatják azt a józan ész diktálta pályára. Akik úgy gondolják, hogy az Európai Néppárt (EPP) valós alternatíva, azokat ki kell ábrándítanom. 

Az EPP már nem konzervatív. A szociáldemokraták másolatává silányult. 

A hozzá tartozó pártok többsége behódolt a woke-eszméknek, a homoszexuálisok házasságát és örökbefogadását normalizáló baloldalnak, az abortusznak, a genderideológiának, a kereszténység feladásának, az ­LMBTQ-lobbi iskolai propagandájának. Egyre messzebb kerülnek a jobboldaltól: már csak nem is jobbközép pártok.

Az európai választásokon kívül ne feledjük, lesznek még a tengerentúlon is érdekességek. Ott is választanak. Csak éppen nem parlamentet. Elnököt. A novemberi eseményen egyelőre Donald Trump egyértelmű esélyesnek tűnik. A közvélemény-kutatók többsége egyértelmű, bár csekély előnyt ad neki. Győzelme globális stratégiaváltást jelentene, az újkonzervatív jobboldal megszilárdulását. Trump elnöksége meghozhatná a geo­politikai stabilitást is, aminek már épp itt lenne az ideje. A világ egyre több helyen rohan a háború felé vagy már háborúzik is. Afganisztán a tálibokkal, Oroszország Ukrajnával, a Hamász Izraellel. Most meg már Irán is támadja Izraelt. Mit is mondtak annak idején? Ez a Trump, meglásd, majd kirobbantja a harmadik világháborút! Micsoda hazugság! Trump volt az első olyan elnök az Egyesült Államokban Jimmy Carter óta, aki nem indított háborúkat.

A konzervatív világ, hála Istennek, megértette a baloldali stratégiát és az „Együtt erősebbek vagyunk” mottót. 

Az összefogás sikerre vezethet. Ennek egyik nagyszerű példája a Budapesten megrendezendő Konferencia a Konzervatív Politikai Akcióért (Conservative Political Action Conference), a CPAC Magyarország. 

Ezen az eseményen olyan nagyszerű személyiségek lesznek jelen, mint Geert Wilders a holland PVV-től vagy Santiago Abascal a spanyol Voxtól és az amerikai konzervatív erők képviselői. Hasonlóképpen lesz egy másik nagyszerű esemény az én országomban: a Viva 24 Madridban, május 18-án és 19-én.

Egy igazi rekonkviszta indul június 9-én. 

Spanyolországban pontosan tudjuk, mit jelent ez a szó. Visszahódítjuk szuverenitásunkat, visszaszerezzük biztonságunkat, újjáélesztjük gazdaságunkat és iparunkat, megvédjük mezőgazdaságunkat, helyreállítjuk identitásunkat. Harc ez, emberek, és győzni fogunk. Európát újra naggyá tesszük, hogy a jövő nemzedékei biztonságban, szabadon és jólétben élhessenek az öreg kontinensen. Visszatér a mi Európánk!

A szerző spanyol politológus, 
a Filosofía Política projekt alapítója

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.