BL: esélyesnek nevezték a PSG-t, Luis Enrique harapott érte

A Bayern München és a Real Madrid keddi csatája után szerdán a másik ág elődöntőjével folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája, a Paris Saint-Germain a Borussia Dortmund vendége lesz. A franciák vezetőedzője, Luis Enrique kigúnyolta az újságírókat, amikor a párharc esélyesének nevezték a csapatát, a német Dávidok pedig arra készülnek, hogy legyőzzék Góliátot.

2024. 05. 01. 5:05
Luis Enrique a Barcával már megnyerte a BL-t, most a PSG-vel is erre készül
Luis Enrique a Barcával már megnyerte a BL-t, most a PSG-vel is erre készül Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta Bajnokok Ligájának hívják a Bajnokok Ligáját, azaz az 1992–1993-as idény óta, azóta a Borussia Dortmund és a Paris Saint-Germain is négyszer-négyszer jutott el a legjobb négyig. Döntők és trófeák terén a németek állnak jobban, hiszen kétszer voltak finalisták a PSG egy döntőjével szemben, ráadásul a Borussia az 1996–1997-es idényben a csúcsra ért, amiről a franciák továbbra is csak álmodoznak.

Emre Can szerint a PSG a párharc esélyese, de a Dortmund meglepetést okozna
Emre Can szerint a PSG a párharc esélyese, de a Dortmund meglepetést okozna Fotó: EPA/Christopher Neundorf

Ha hihetünk a fogadóirodáknak, akkor a döntős szereplések terén hamarosan utolérhetik a Dortmundot. Ehhez előbb jó eredménnyel kell ma zárniuk a Signal Iduna Parkban, majd jövő kedden a saját közönségük előtt befejezni a munkát. Az idei csoportkörben a Paris Saint-Germain már megnyert a Borussia ellen egy „párharcot”. A két csapat a csoportkörben is megvívott egymással, hazai pályán 2-0-ra nyertek a franciák, idegenben pedig 1-1-es döntetlent értek el.

Ezt, a két gárda formáját és értékét (egymilliárd, illetve 463 millió euró) látva nemcsak a fogadóirodák, hanem a különböző sajtóorgánumok is a PSG-t kiáltották ki a párharc esélyesének. Luis Enrique csípős megjegyzéssel válaszolt erre a felvetésre: – Ez megmutatja, hogy az újságírók nem tudnak sokat a futballról.

A Paris Saint-Germain vezetőedzője egyelőre annak is örül, hogy csapata egy különleges szentélyben vendégeskedhet. – Csodálatos, hogy Európa egy egyedi stadionjában egy nagyszerű meccset játszhatunk, és esélyünk van arra, hogy döntőbe jussunk, így megajándékozva a szurkolóinkat. Ez egy remek show lesz, és elképzelhető, hogy potyogni fognak a gólok – vetítette előre.

A PSG négy trófeát gyűjthet be

Enrique a játékosaival ellentétben jól tudja, hogy milyen érzés BL-t nyerni, hiszen 2015-ben a trónra ültette a Barcelonát, összességében pedig triplával zárták az idényt a katalánok. A spanyol mester most ezt is túlszárnyalhatja, a bajnoki cím és a Francia Szuperkupa ugyanis már a párizsiaké, akik a Francia Kupában is döntősök, a Bajnokok Ligájában pedig egy lépésre vannak ettől.

– Amióta itt vagyok, a játékosok és a klubvezetők támogatását élvezem. Folyamatosan fejlődünk, de még csak az út kezdetén tartunk. Egy hónap van hátra az idényből, amelyet akár négy trófeával is zárhatunk. Kordában kell tartanunk az érzelmeinket és megbirkóznunk a ránk nehezedő nyomással – tette hozzá Enrique.

A Dortmund a BL-ben mentheti meg az idényt

A negyeddöntőben az Atlético Madridot kiejtő Borussia Dortmund esetében nem beszélhetünk sikeres idényről. A Bundesligában csak az ötödik helyen áll a gárda, öt ponttal elmaradva a BL-indulást biztosító negyedik helytől. A Német Kupában már a nyolcaddöntőben kiestek Emre Canék, így a BL az utolsó reményük.

– Ha ki kellene választani a párharc esélyesét, talán egyértelműnek tűnne, hogy melyik csapat az. De itt csak két mérkőzésről van szó, szóval bármi megtörténhet. Talán kevésbé vagyunk tapasztaltak, mint ők, de éhesebbek vagyunk a sikerre, ez az előnyünkre válhat – mondta eltökélten Can.

Edin Terzic szerint nem a csoportkörös mérkőzésekből kell kiindulni. – A PSG ellen otthon egy nyílt meccset játszottunk, közelebb álltunk a győzelemhez. Ők most a csúcson vannak, de mi is képesek vagyunk nagyszerű teljesítményre, ahogy ezt már korábban is bizonyítottuk. Bízunk benne, hogy meg tudjuk mutatni, hogy fejlődtünk az utolsó egymás elleni meccsünk óta. Nem könnyű megállítani a PSG-t. Mindenki arra törekszik, hogy Kylian Mbappét kivegye a játékból, de ez nem mindig működik. Olyan haditervvel készülünk, hogy szenvedjenek ellenünk. Szoros meccsekre számítok – nyilatkozta a Borussia Dortmund vezetőedzője.

Bajnokok Ligája, elődöntő, szerda: Borussia Dortmund (német)–Paris Saint-Germain (francia) 21.00 (tv: M4 Sport)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.