Az elnök, aki még kardozott a grundon

Csampa Zsolt bízik benne, hogy Szilágyi Áron negyedszerre is olimpiai bajnok lesz, s reméli, hogy mindhárom szakág érmet, akár aranyat szerez Párizsban. A Magyar Vívószövetség elnöke felelevenítette a gyerekkorát, hogy anno ő még kardozott a grundon, s elmondta, mindent megtesz azért, hogy a nagy hagyományokkal bíró, máig a legeredményesebb magyar olimpiai sportág, a vívás népszerűségét növelje.

2024. 05. 01. 10:05
Csampa Zsolt
Csampa Zsolt 2012 óta irányítja a Magyar Vívószövetséget Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan indul a Sztárok a páston. A Mediaworks szervezésében készülő eseményen ismert közéleti személyiségek küzdenek meg egymással párbajtőrvívásban. Csampa Zsolt, a Magyar Vívószövetség elnöke ennek apropóján adott interjút lapunknak. Csampa Zsolt a podcastben a következőkről is beszélt:

  • Az elnöksége alatt, 2012-től négyről 114-re nőtt azon iskolák száma, ahol vívást oktatnak a gyerekeknek.
  • Még a Pető intézet is bekapcsolódott a programba, és azt tapasztakták, hogy a sport csodát tett a gyerekekkel 
  • A Covid alatt valósággal úgy kellett kimenekíteni Dósa Dánielt az USA-ból 
  • Elnökként nem volt rest kávét, pizzát vinni a versenyzőknek 
  • A diáksportban ők vezették be az A és B kategóriát, hogy a profik ne verjék bucira az amatőröket, akik aztán kedvüket vesztve otthagyják a sportot 
  • Csampa Zsolt szerint kivételes egyéniség, az elnök nagyon bízik benne, hogy a háromszoros olimpiai bajnok klasszis Párizsban is győzni tud, s mindhárom szakág hozhat érmet, akár aranyat is.

Íme, a teljes beszélgetés:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.