idezojelek

Ukrajna eltüntetése

Az ötletgazda nem hagyja, hogy a háború véget érjen – annak bármi áron folytatódnia kell!

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
Fotó: Yuri Gripas

Az ötletgazda nem hagyja, hogy a háború véget érjen – annak bármi áron folytatódnia kell!
Hosszú heteken át tartó pávatánc után szombaton végül megszavazta az amerikai képviselőház az Ukrajnának szánt fegyver- és segélypakkot mintegy 61 milliárd dollár értékben. A törvénycsomag részeként Tajvannak és Izraelnek is a hóna alá nyúlnak összesen 34 milliárd dollárnyi szállítmánnyal. 

Két ország meg egy pici, amelyek nem azért fontosak az Egyesült Államoknak, mert ott emberek élnek, hanem mert mindegyik egy állig fölfegyverzett katonai támaszpont, ahonnan sakkban tartható egy-egy térség, fönntartható a recsegő-ropogó világuralmuk.


Mike Johnson, a képviselőház republikánus elnöke hiába játszotta hónapok óta a partizánt, végül a fegyverlobbi őt és párttársait is bedarálta: a javaslatot nagy többséggel, 310 igen és 112 nem szavazattal fogadták el. A szavazás után a képviselők ukrán zászlókat lengetve, tapsolva ünnepelték önmagukat, amiért újfent bebizonyították, ők a morál világbajnokai. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Más kérdés, ha ennyire magától értetődő volt a döntés, ha ennyire erényesek a hölgyek és az urak, miért nem szavazták meg korábban, miért zsarolták egymást hónapokig? Talán mert kampány van odaát is, s a jobboldal azt a látszatot próbálta kelteni, mintha nekik a határvédelem, az illegális migránsáradat elleni küzdelem fontosabb lenne, mint az ukrajnai proxyháború, továbbá dehogyis vannak ők a nagy hadiipari cégek zsebé­ben. Szombaton újfent bebizonyosodott: de ők is ott vannak.
 

Már csak a – demokrata többségű – szenátus jóváhagyása kell, azután pedig Biden elnök macskakaparása, hogy a törvény életbe lépjen.

 (Feltéve, hogy az öregúr nem téved el az aláírási ceremóniára menet.) Hogy katasztrofális döntés született, jelzi: Baerbock német külügyminiszter, Tusk lengyel miniszterelnök és Zelenszkij táncos-komikus is üdvözölte azt.


Most mi lesz? Béke helyett további hullahegyek. A tapsvihar és zászlólengetés közepette útnak indított 61 milliárd dollár zöme nem a pőre ukrán zongorista titkos bankszámláira fut be, s nem is az ukrán nyugdíjakat fizetik belőle (utóbbit az európai adófizetők állják). Ha hihetünk az amerikai elnök és külügyminisztere, Blinken úr korábbi kinyilatkoztatásának, akkor a „segély” kilencven százaléka az amerikai hadiiparban landol, ahol mindenféle gyilkolóeszközöket gyártanak belőle. A raktárakban porosodó, lejárt szavatosságú ez-az-amazokat pedig majd küldik Kijevbe, csillagos sávokkal fölpántlikázva. 

Igaz, ezt a háborút nemcsak a raktárban porosodó, hanem a legmodernebb nyugati haditechnikával sem nyerheti meg az amerikaiak ukrán bábállama, mert a húsdarálóba küldhető emberanyagnak a végén járnak.

 Nincs több ágyútöltelék. Ha meg a NATO katonákat küldene Ukrajnába, ahogyan azt a bokszzsákkal szelfiző Macron vagy épp a balti államok mondogatják, akkor nagy eséllyel világháború lesz, de legalábbis teljes orosz mozgósítás, ami nem egy-, hanem mondjuk hárommilliós ármádiát jelent. Ugyan kit, hány katonát tudna ezzel szembeállítani a nagy jólétbe belehülyült, elpuhult Európa? Hacsak nem szivárványos felvonulókkal akarja elijeszteni Putyint…

2022 márciusában le lehetett volna zárni a háborút, ám az Egyesült Államok (illetve a fegyverlobbija) megtorpedózta az oroszok és ukránok által már aláírt béketervezetet.

 Hiszen megmondták: Oroszország megtörése, földarabolása a cél. Ha ehhez az utolsó ukránig kell háborúzni, ám legyen. Az egyik serpenyőben egy egzisztenciális fenyegetettség miatt háborút indító Oroszország – a másikban az amerikai katonai-ipari komplexum végtelen profitéhsége, uszályában Brüsszellel. Minél tovább húzzák a háborút az amerikaiak, annál nagyobb az esély, hogy Ukrajna a végére eltűnik a térképről.

Borítókép: Joe Biden amerikai és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Fehér Házban (Fotó: Yuri Gripas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.