idezojelek

Szétloccsantanák a fejünket

Mert csak nem akarjuk megérteni, hogy ők csak a javunkat akarják, és csak meg akarnak minket simogatni.

Schmidt Gábor avatarja
Schmidt Gábor
Cikk kép: undefined

Nagy nap a mai, van miért izgulnunk. Ma délutánig van ideje Juhász Péternek, hogy összeszedjen még 41 érvényes aláírást, különben lőttek a belvárosi polgármester-jelöltségének. Juhász, aki mögött a Momentum, a DK, a Párbeszéd, a Mindenki Magyarországa Néppárt és a Nép Pártján is felsorakozott, múlt péntekig leadott ugyan 304 ajánló aláírást, az V. kerületi választási bizottság azonban ezek közül csak 259-et fogadott el, 45-öt pedig érvénytelennek talált. Márpedig háromszáz érvényes szignó kell a beugróhoz. 

Juhász 14 évvel ezelőtt még sokkal ambiciózusabb volt. Tüntetést szervezett, létrehozta az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Face­book-csoportot, ebből nőtt ki a Milla nevű egyesület, később pedig az Együtt nevű párt, amely Bajnai Gordon magyar politikába való visszatérését alapozta volna meg.

Mint ma már tudjuk, sikertelenül, Bajnai mára már csak a hozzá köthető cégcsoporton, a DatAdaton keresztül, a háttérből tud segíteni a baloldalnak. Juhász 2014-ben egyszer már megcélozta az V. kerületi polgármesteri posztot, de csak ezüstérmes lett, alig harmincszázalékos eredményt ért el, így kerületvezető nem lehetett, kompenzációs listáról viszont bejutott a belváros-lipótvárosi képviselő-testületbe. Három év múlva viszont lemondott, arra hivatkozva, hogy minden idegszálával az Együtt pártelnöki teendőire akar koncentrálni. Ez olyan jól sikerült, hogy a 2018-as választáson mindössze 0,63 százalékot tudtak összekaparni, őt és három másik elnökségi tagot pedig arra köteleztek, hogy fizessenek vissza csaknem kétszázmillió forint kampánytámogatást. Juhász adományokat gyűjtött – ami azóta is a baloldal egyik csodafegyvere, kérdezzék csak Márki-Zay Pétert vagy Karácsony Gergelyt –, fizetett, az Együtt pedig megszűnt.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhász az elmúlt tíz évben búvópatakként csörgedezett, majd tavaly év végén buzgárként előtört, és bejelentette: ismét indulna belvárosi polgármester-jelöltként. 

A nagy nehezen összekínlódott V. kerületi előválasztáson, amin mindösszesen 1227-en szavaztak, Juhász 711 voksot kapott, amit úgy kommentált: megkezdődött a rendszerváltás az V. kerületben!

Juhász ennek érdekében még Bajnainak és Sorosnak is hűségesküt tett, mint büszkén nyilatkozta, előbbit semmiért nem tagadná meg, utóbbitól pedig bármennyi pénzt boldogan elfogadna. Csak valahogy a választók támogatása nem akar sosem összejönni, és pár száz támogató aláírást sem tudnak érvényesen összegyűjteni.
Karinthy Frigyes a Szeretem az állatot című novellájában ír arról, hogy amikor meglátta a konyhába letett kis házinyulat, gyöngéd, pártoló szeretetet érzett, és mindenáron meg akarta simogatni, „hogy megnyugodj, és jól erezd magad, biztonságban, és elhidd, hogy nincs okod félni, nem kell tartanod semmitől, én vigyázok rád és megvédelek”. Szegény nyuszi viszont előbb a konyhaszekrény, majd a kályha, végül a hasábfák alá bújt ijedtében. A novella így végződik: „Most ott van, és nekem szét kellene szedni az egész halom fát, hogy megtaláljam. De szétszedem, szétszedem én, ha addig élek is, szétszedem és megfogom, és megragadom a füleit, és felkapom a levegőbe, és megforgatom, és a falhoz vágom, és szétloccsantom a fejét, azt az ostoba, makacs, szamár fejét, amivel nem akarja megérteni, hogy csak meg akarom simogatni.”
Juhász és a baloldal jelöltjei pontosan ilyenek: az éppen aktuális messiásnak hiszik magukat, rögeszméjük, hogy csak ők tudják, mi kell az istenadta népnek, ha már magától nem jön rá a sok mucsai agymosott barom. Gyöngéd, pártoló szeretetükben megragadnának minket a fülünknél fogva, szét is loccsantanák a fejünket, mert csak nem akarjuk megérteni, hogy ők csak a javunkat akarják, és csak meg akarnak minket simogatni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.