Egyre agresszívebbek a migránscsempészek a déli határnál + videó

Mostantól végképp komolyan kell venni, hiszen egyre inkább afgán tálibok szervezik az embercsempészetet a határainktól délre – hívta fel rá a figyelmet Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Forrás: Hír TV2023. 10. 22. 22:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti amerikai nagykövetről, a megszaporodott terrortámadásokról és az egyre erősödő migrációs nyomásról is megosztotta gondolatait a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Hír TV Bayer show című műsorában.

David Pressman amerikai nagykövet néhány napja amiatt kritizálta Orbán Viktor miniszterelnököt, mert találkozott az orosz elnökkel.

Magyarország vezetője úgy döntött, hogy egy olyan ember mellé áll, akinek a hadserege ukrajnai emberiség elleni bűncselekményekért felelős (...) Miközben Oroszország az ukrán civileket támadja, Magyarország az üzletért könyörög

  írta David Pressman a közösségi oldalán.

Dömötör Csaba nem hagyta szó nélkül az ismét a magyar belügyekben megszólaló diplomata gondolatait, az államtitkár meglepőnek nevezte a kijelentés üzleti részét, főleg annak fényében, hogy kinek milyen gazdasági érdekei vannak Ukajnában. A politikus utalt arra,

hogy az ukrán gazdák valójában nem is ukránok, hanem jellemzően nyugati vagy tengerentúli tulajdonosokat találni.

Az amerikai híradások pedig egészen részletesen taglalják, hogy az amerikai elnök családtagjainak milyen érdekeltségei voltak Ukrajnában. Emlékeztetett: az Egyesült Államok idén kétszer annyi dúsított uránt vásárolt Oroszországtól, mint tavaly, ami szerintük teljesen rendben van.

 

Szorít az idő, de van kiút

Dömötör Csaba a migráció és a terrorizmus kapcsolatáról elmondta, hogy azok az országok, amelyekben jelentős iszlám közösség él, az Egyesült Királyság, Franciaország, Belgium, Hollandia, Spanyolország, Németország, valamint Svédország, különösen nagy veszélyben vannak. Az államtitkár kiemelte: 

bár kevés az időnk, nem mondhatunk le arról, hogy van kiút.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Facebook/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.