Jávor Benedek is katonákat küldene Ukrajnába

A konfliktus kezdete óta háborúpárti baloldal szisztematikusan összemossa kormány békepártiságát és az oroszpártiságot.

Forrás: HírKlikk2024. 03. 27. 16:24
KARÁCSONY Gergely; JÁVOR Benedek
Budapest, 2019. május 7. Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd EP-képviselõjelöltje (b) és Karácsony Gergely, az MSZP és Párbeszéd fõpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart az ivóvízzel kapcsolatban az I. kerületi Batthyány téren 2019. május 7-én. A Párbeszéd kezdeményezi, hogy uniós és magyar kormányzati támogatással cseréljék ki a fõvárosi társas- és családi házak vízhálózataiban található ólomcsöveket. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Orbán Viktor békepárti politikája azt a célt szolgálja, hogy Oroszország győzzön Ukrajnában – hangsúlyozta Jávor Benedek a HírKlikk Puccs című műsorában.

Európának elemi érdeke, hogy feltartóztassa Oroszországot és ezt Ukrajna támogatásával tudja megtenni, akár civil, akár katonai eszközök segítségnyújtásával

– mondta Jávor Benedek.

Karácsony Gergely brüsszeli embere szerint 

Orbán Viktor azon álláspontja, hogy „Magyarország kimarad, ez nem a mi háborúnk” egyetlen célt szolgál és egyetlen eredménnyel jár, hogy Oroszország katonailag győzzön Ukrajnában.

Ezt azzal magyarázta, hogy a miniszterelnök Oroszország mellett tette le a voksát és Magyarország Oroszország szövetségeseként működik ebben a konfliktusban.

Jávor Benedek szerint Emmanuel Macron és a többi európai vezető azon kijelentései, hogy katonákat kell küldeni Ukrajnába csupán kommunikációs fogások, mert így próbálják meg korlátok között tartani Oroszországot.

Nem ez az első alkalom, hogy egy baloldali politikus a háborúnak folytatása, vagy a béketörekvések oroszpártisággal való összemosása mellett áll ki. 

Már a háború kitörésekor egyértelművé vált, hogy a baloldal belesodorná Magyarországot a konfliktusba,

a brüsszeli és az amerikai támogatóik elvárása szerint.

Márki-Zay Péter, még a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjeként kijelentette, „hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk”, illetve hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár magyar katonai támogatást is nyújtana az ukránoknak.

Gyurcsány Ferenc pedig egyenesen „pocsék embernek”, „sz…r alaknak” nevezte azokat a magyarokat, akik nem hajlandók meghalni Ukrajnáért, a békét sürgető Orbán Viktort pedig gyávának nevezte.

Karácsony Gergely pedig azt mondta tavaly az ATV stúdiójában, hogy Magyarország háborúban áll Oroszországgal. Amikor a műsorvezető figyelmeztette, hogy szerencsére ez nincs így, a főpolgármester megismételte, „hát én azt gondolom, hogy de!”.

Borítókép: Karácsony Gergely és Jávor Benedek (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.