Elmarad az Aszex Pride – Nagyszombaton akartak felvonulni a „láthatatlanok”

Karácsony Gergely nagy büszkeségére tavaly Budapesten tartották meg a világ első aszexuálisokra fókuszáló pride-eseményét.

Forrás: Humenonline, Mandiner2024. 03. 29. 9:32
Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Aszex Pride felvonulás sajnos elmarad egy másik rendezvény miatt, amelyet ugyanarra az időpontra jelentettek be, és amely valószínűsíthetően rengeteg embert fog vonzani” – közölte Sulyok Viktória, az Aszex Pride főszervezője a Humenonlinnal, szúrta ki a Mandiner. A második budapesti Aszex Pride felvonulást most szombaton tartották volna meg.

A Humenonline a főszervezőt idézve arra is kitért, hogy a június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választásokig már nem pótolják be az elmaradt eseményt, utána viszont a terveik között szerepel. Megjegyezték, hogy azonban nem minden, az aszexuális közösséghez tartozó program marad el. A felvonulás helyett este fél nyolctól a Szimpozion klubba várják mindazon érdeklődőket, akik támogatni szeretnék az aszexuális közösséget.

A 2023. április 15-én megtartott első Aszex Pride felvonuláson a szervezők becslése szerint 130–160-an vettek részt.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, az évről évre megrendezett melegfelvonulás, valamint az első budapesti leszbikus felvonulás után a Magyar Aszexuális Közösség is megtartotta Magyarország – sőt: a világ – első aszexuális felvonulását. Az önmeghatározásuk szerint láthatatlan szexuális irányultságú emberek felvonulása jól illeszkedik azon LMBTQ-események sorába, amelyeket a Karácsony Gergely vezette főváros támogat.

Emlékezetes, tavaly március 31-én már a Városháza dísztermében rendezték meg a Sokszínű Magyarországért parlamenti munkacsoport által szervezett LMBTQ-eseményt, amit Karácsony Gergely főpolgármester nyitott meg. 

A világ legtöbb nagyvárosában a Pride igazi örömünnep. Budapesten is az, annak kell lennie. De hogy így legyen valóban, azzal van még dolgunk

– fejtette ki egy korábbi bejegyzésében a főpolgármester. A városvezető írt arról is, hogy azzal a hittel és reménnyel tűzik ki a szivárványos zászlót, hogy ez egyszer majd nem lesz érdekes, hanem magától értetődő, mint két ember szerelme.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.