Lezárták a forgalmas csomópontot a Ferihegyi repülőtérnél

Szombat reggeli forgalmi és közlekedési információk.

2024. 04. 27. 8:08
Budapest, 2024. április 2.
A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. (MKIF) munkatársai burkolatfelújítást végeznek a repülõtérre vezetõ úton 2024. április 2-án. Az elsõ ütemben az M0 autóút felõl a repülõtérre vezetõ kihajtó ágat zárják le. Így a repülõtér az M0-ás autóút felõl közvetlenül nem érhetõ el. Az elsõ ütem várhatóan április 7-én fejezõdik be.
MTI/Kovács Tamás
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, az 56-os Tatabánya Óváros csomópontnál baleset történt. Az 56-os kilométernél a belső sávot lezárták, több mint öt kilométeres a torlódás. Aki teheti, a 61-es és az 56-os kilométer között az 1-es főúton tud kerülni – közölte az Útinform.

Az M0-s autóút déli szektorán, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 6-os főúti csomópontnál kiépített fix terelés előtt baleset történt. A 12-es kilométernél a sérült jármű elfoglalja a belső sávot.

Lezárták az M4-es autóúton a 20-as kilométernél lévő Liszt Ferenc repülőtéri csomópont Budapest felé vezető felhajtó ágát.

Kerülni a csomópontban a Szolnok felé vezető oldalon haladva, a következő, 24-es kilométernél lévő Vecsés-kelet/Ecser csomóponton keresztül visszafordulva lehet a főváros irányába.

Új terelést építettek ki az M3-as autópályán, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, a 155-ös és a 157-es kilométer között, ahol a külső és a leállósávot lezárták. A munka miatt lezárták a 156-os kilométernél lévő Hejőpapi/Mezőcsát csomópontot is. Kerülni az autópályán tovább haladva, a 164-es kilométernél lévő Hejőkürt/Tiszaújváros csomóponton keresztül lehet.

Szintén az M3-as autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, a 124-es és a 120-as kilométer között lerövidült a terelés, a 128-as kilométernél lévő Mezőkövesd/ Borsodivánka csomópontot megnyitották, de a 122-es kilométernél lévő Mezőszemere pihenő még zárva van.

Új terelés épült ki az M6-os autópályán Adony térségében aszfaltozás miatt. Az 54-es és a 60-as kilométer között mindkét irányban a belső sávot lezárták.

Az M6-os autópályán mindkét irányba a 28-as kilométernél lévő Százhalombatta-dél csomópont mindegyik csomóponti ágát lezárták felújítási munka miatt, ezért sem felhajtani, sem lehajtani nem lehet egyik irányba sem. Kerülni a 6-os főút felé lehet.

Több határszakaszon az erős tranzitforgalom miatt feltorlódtak a kilépő kamionok:

  • A magyar–ukrán határszakaszon, a 4-es főúton, Záhony határállomás előtt az erős tranzitforgalom miatt három kilométeres a kilépő kamionsor.
  • A magyar–román határszakaszon a 42-es főúton, Ártánd határátkelőhely előtt már három kilométeres a kilépő tranzitforgalom.
  • A magyar–román határszakaszon, az M43-as autópályán Csanádpalota határátkelő előtt a kilépésre várakozó kamionsor hossza meghaladta a három kilométert.
  • A magyar–szlovén határszakaszon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötő utat utat (7458-as jelű út) a szlovén határátkelőnél lezárták, a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

Borítókép: Burkolatfelújítás a repülőtérre vezető úton (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.