Sikertelen Magyar Péter tüntetése, néhány százan voltak rá kíváncsiak

A politikusaspiráns ezúttal a Belügyminisztérium elé vonult.

2024. 04. 26. 18:22
Magyar Péter tüntetés BM
Fotó: Fotó: Havran Zoltán Forrás: Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikertelen Magyar Péter Belügyminisztérium elé, péntekre meghirdetett tüntetése, alig néhány százan jelentek meg az eseményen – jelentette a helyszínről lapunk munkatársa. 

Néhány jól ismert baloldali figura, köztük Donáth Anna a Momentumtól, illetve a Momentum támogatását élvező Juhász Péter, Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője, a trágárkodó Pankotai Lili, vagy a Katona József Színházból is elzavart RTL Klub-sorozatszínész, Nagy Ervin is megjelent a szellős demonstráción. Az Origó tudósítása szerint Magyar Péter felszólalásában ismét remegett, és zavartan, rengeteget hibázva beszélt. 

Magyar Pérer és pártja saját bevallásuk szerint valódi gyermekvédelmi reformért és Pintér Sándor lemondásáért demonstrálnak a Belügyminisztérium előtt.  A tüntetésen emellett a gyermekvédelem finanszírozásának jelentős emeléséért és a változásért is demonstrálnak a megjelentek, akiknek az esemény Facebook-leírása szerint transzparenseket kellett hozniuk, rajta a követeléseikkel. 

Az MTI tudósítása szerint a szónok a hallgatósága előtt azt is követelte, hogy a kormány és a gyermekvédelmi hálózat fenntartásáért felelős Pintér Sándor belügyminiszter végre kérjen bocsánatot a bicskei gyermekotthonban pedofil abúzust elszenvedett gyermekektől. Ugyanakkor felszólította a belügyminisztert, hogy menjen nyugdíjba, mert nem tudja ellátni a feladatát, a rendőrség mellett az oktatás és az egészségügyi irányítását sem.

Magyar Péter tüntetés.
Fotó: Fotó: Havran Zoltán

Magyar Péter úgy vélekedett, hogy a kormány által elfogadott gyermekvédelmi törvénycsomag nem jelenti a probléma kezelését, csak áthárítja a felelősséget a bíróságokra. Ugyanis a szigorítás nem visszatartó erő, sokkal inkább az, ha a lebukásnak valós a kockázata. Ezzel kapcsolatban felidézte, hogy egy nyolc hónapja ismert pedofil bűncselekmény esetében az első tanúmeghallgatásra és a gyanúsított letartóztatására csak azt követően került sor, hogy az esetet egy Facebook-posztban nyilvánosságra hozta. Szerinte a valódi megoldást az jelentené, ha direkt a pedofil bűncselekményekkel foglalkozó rendőri egységet hoznának létre, illetve felszámolnák a gyermekvédelmi intézmények alulfinanszírozottságát. – Ugyanis ma fele annyi szakember dolgozik a hálózatban, mint amennyire szükség volna – mondta a demonstráción Magyar Péter.

Miközben Magyar Péterék a gyermekvédelemért demonstráltak, korábban a baloldal nem sietett megszavazni a vonatkozó törvényeket. – Újra ki fog derülni az igazság: a baloldal korábban nem szavazta meg a gyermekvédelmi csomagokat, helyette mondvacsinált okokkal keltették a hangulatot, Gyurcsánytól Szabó Tímeáig csak hergeltek – emlékeztett ma Nacsa Lőrinc annak kapcsán, hogy a héten benyújtották az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot.

Most itt az idő, hogy ne csak szavakban mondjanak nagyokat a gyermekvédelemről, hanem tegyenek is valamit. Elvárjuk tőlük, hogy megszavazzák a törvénycsomagot

– mondta a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője.

Magyar Pétert és ténykedését az elmúlt időszakban sorozatos botrányok kísérték. A politikusról ugyanis kiderült, hogy számos prominens baloldali személy támogatja a nyíltan kormányellenes retorikáját.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.