Korábban tagadta, később magyarázkodott, most már nem is kommentálja Magyar Péter, hogy mi a köze Bajnaihoz + videó

Az újdonsült politikus nem válaszol arra, hogy milyen kapcsolatban áll a korábban Márki-Zay Pétert is támogató Bajnai Gordonhoz köthető cégekkel. Egyesülete, a Legyél a Változás a volt miniszterelnökhöz is elérő offshore céggel is összefüggésbe hozható.

2024. 04. 22. 16:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megmondtam, hogy nem válaszolok!” – ezekkel a szavakkal menekült el Magyar Péter a Magyar Nemzet kérdései elől. A stáb arról kérdezte a Tisza Párt alelnökét, hogy továbbra is kitart-e amellett, hogy semmiféle kapcsolatban nem áll Bajnai Gordonnal. A korábbi miniszterelnökről már korábban kiderült, hogy a hozzá köthető DatAdat cégcsoport támogatta Márki-Zay Péter 2022-es kampányát. 

 

Majd a DatAdat osztrák leányvállalatának neve, az Estratos felbukkant Magyar Péter szervezetének honlapja, a Talpramagyarok.hu adatvédelmi tájékoztatójában. A politikus először tagadta, hogy bármi köze lenne Bajnai Gordonhoz. 

Később már azzal magyarázkodott, hogy az adatvédelmi tájékoztató egy részét mástól vették és az csak benne maradt. 

Legutóbb pedig a Magyar Nemzet arra világított rá, hogy Magyar Péter egyesületét, a Legyél a Változást, egy második kerületi ingatlanba jegyezték be. A lakás a Benedict 2002 Befektetési és Szolgáltató Kft. tulajdonában áll. 

 

Az Átlátszó.hu még 2014-ben derítette ki, hogy ez a cég egy ciprusi offshore-ügyekben érintett másik cég, a Burnack Holdings Ltd. egyik részvényese. 

Ez utóbbihoz kapcsolódik a Bajnai Gordon fémjelezte Wallis Asset Managment több tagja. Például Winkler Gyula, aki támogatta Bajnai pártalapítványát, vagy Nagy György, aki a Wallis egyik alapítója.

Ezzel kapcsolatban kérdezte a Magyar Nemzet Magyar Pétert, azonban ő azzal hárította el a válaszadást, hogy megunta kérdéseinket, és különben is, magánrendezvényt tart, ahová minket nem várnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.