Elárulta a rendőrség, hogy ki követte el a brutális gyilkosságot a Tiszai pályaudvar mellett

A romantikus történet gyorsan horrorba fulladt.

Forrás: Boon2024. 05. 06. 15:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 26 éves cseh nemzetiségű hajléktalan férfi Magyarországon ismerkedett meg a 48 éves hajléktalan nővel Miskolcon, hogy aztán szexuális kapcsolat alakuljon ki köztük. A romantikus történet azonban gyorsan horrorba fulladt, amikor a férfi minden motiváció nélkül brutálisan megölte a nőt – írja a Boon

Korábban a Magyar Nemzet is bezsámolt arról, hogy egy női holttestet találtak szombat hajnalban a Tiszai pályaudvar közelében Miskolcon. Az elkövetőt hamar elfogta a rendőrség, az ügy részleteiről hétfőn délután a vármegyei rendőr-főkapitányságon adott tájékoztatást Miskolczi István ezredes, főkapitány-helyettes és Korpás Lajos alezredes, a főkapitányság vizsgálati osztályának, egyben az ügy forró nyomos csoportjának vezetője.

A rendőrség tájékoztatott arról is, hogy emberölés gyanújával indítottak eljárást, mert a rendelkezésre álló adatok alapján május 3-án, nem sokkal este nyolc óra előtt 

a pályaudvar mellett füves, bokros területen egy akkor még ismeretlen férfi bántalmazott egy 48 éves, lakcím nélküli, de Miskolcon tartózkodó nőt, akinek elvágta a nyakát.

A rendőröknek sikerült felállítaniuk egy személyleírást, illetve egy olyan használható fényképet rögzíteni, ami alapján soron kívüli körözést tudtak elrendelni. A körözés elrendelése után alig két órával igazoltatták és előállították Füzesabonyból a keresett férfit. A körözés elrendelésével egy időben felvették a kapcsolatot a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központtal is, akik segítettek az azonosításban, mert az adatgyűjtés közben felmerült, hogy külföldi elkövetőről lehet szó. 

Amikor elkapták, ki is derült, hogy egy 26 éves cseh állampolgárságú férfiről van szó, aki szintén lakcím nélküli, illetve semmilyen irat nem volt nála. A kihallgatásakor kiderült az is, hogy a férfi három éve hagyhatta el Csehországot és azóta cél nélkül csavargott hazánkban és a környező országokban.

A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Arról egyelőre nincs információ, hogy mikor találkozhatott a férfi és a nő, milyen kapcsolat volt köztük, egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a kamerafelvételek elemzése során annyit tudtak beazonosítani, hogy a gyilkosság előtt együtt töltötték az időt.

A kérdésre, hogy lehetett-e köztük szexuális kapcsolat közvetlenül a gyilkosság előtt, vagy nemi erőszak, a rendőrök azt válaszolták, hogy erőszak biztosan nem, az aktusra vonatkozóan még nem tudnak válaszolni, ezt a nyomozás derítheti majd ki.

Továbbá egyelőre indítékot sem találtak. A sajtótájékoztatón azt mondták, 

erősen motiválatlan cselekményről van szó, az elkövető sem válaszolt arra, hogy miért gyilkolta meg a nőt.

A nő holttestén – azon kívül, hogy elvágták a nyakát – egyéb sérülések is voltak, amelyeket a kés is okozhatott, azonban azt szakértői vizsgálatok fogják kideríteni, hogy pontosan milyen sérüléseket szenvedett el a nő, és hogyan, illetve, hogy melyik sérülés vezetett a halálához.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.