Menczer Tamás: A háborúpárti politikusok nagy része hideg és számító vezető

A politikus szerint azonban a kisebbik részüknek egyszerűen csak elment a józan esze.

2024. 05. 06. 13:06
MENCZER Tamás
Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Miért háborúpárti a vezetők jelentős része? Talán ahogy a faluban is mondani szokták, ezeknek elment a józan eszük – válaszolt a köztévében műsorvezetői kérdésre a Fidesz kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás közösségi oldalára feltöltött videójában úgy vélekedett, nem szabad kizárni hogy egyeseknél ez így történt, azonban a többséget egészen hideg politikai és gazdasági számítás vezeti. 

Vannak, akik úgy gondolják, hogy politikai érdekük fűződik ehhez, és vannak olyanok, spekulánsok, különböző NGO-k vagy pénzügyi körök, amelyek pedig gazdasági érdek miatt akarják a háború folytatását. 

– fogalmazott.

Megjegyezte, az amerikai külügyminiszter tett egy olyan említést, hogy az Ukrajnának szánt amerikai támogatások talán kilencven százaléka visszamegy amerikai fegyvergyártóknak. – Ezek nem buta emberek, legalábbis a többség. Ők pontosan tudják, hogy miért háborúpártiak, de nekünk ki kell tartanunk a békepárti álláspontunk mellett, és ez csak a magyar emberek támogatásával lehetséges – húzta alá a politikus.

Borítókép: Menczer Tamás (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.