Navracsics Tibor: Az EU-elnökség öregbítheti Magyarország hírnevét

Sajátos színezetet ad az elnökségnek, hogy intézményi ciklusváltás idején zajlik majd.

Forrás: MTI2024. 05. 02. 19:36
NAVRACSICS Tibor
Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter beszédet mond a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kormányhivatal környezetvédelmi és természetvédelmi fõosztálya felújított épületének átadóján Nyíregyházán 2024. április 4-én. Csaknem két és félmilliárd forintból újult meg több mint harminc közigazgatási épület a vármegyében. MTI/Balázs Attilaügyekért felelős miniszter rámutatott, a magyar elnökség július elsejével kezdődik, tehát gyorsan kell "kampányüzemmódból elnökségi üzemmódba váltani", és egy éppen felálló EP-vel, valamint "az átmenet kellős közepén" lévő EB-vel kell majd együtt dolgozni. Magyarország "tisztességes közvetítőként fog eljárni"; "nagyon szigorú szemmel fognak minket nézni, de ha a rigorózusan ellenőrzött követelményeknek megfelelünk, akkor a jövőben a mozgásterünk növekedhet" - fogalmazott a miniszter.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sajátos színezetet ad az elnökségnek, hogy intézményi ciklusváltás idején zajlik majd. A június 9-i európai parlamenti választás eredményére tekintettel június végén jelölhetik az Európai Bizottság új elnökét, július elején megalakul az új EP, szeptembertől kezdődik a biztosjelöltek meghallgatása, és november elsején léphet hivatalba az új EB – mondta el Navracsics Tibor egy mai konferencián a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. 

Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter rámutatott: a magyar elnökség július elsejével kezdődik, tehát gyorsan kell kampányüzemmódból elnökségi üzemmódba váltani, és egy éppen felálló EP-vel, valamint az átmenet kellős közepén lévő EB-vel kell majd együtt dolgozni.

Magyarország tisztességes közvetítőként fog eljárni; nagyon szigorú szemmel fognak minket nézni, de ha a rigorózusan ellenőrzött követelményeknek megfelelünk, akkor a jövőben növekedhet a mozgásterünk

– fogalmazott a miniszter.

Borítókép: Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.