Orbán Viktor: Az európai emberek véleménye ma lényegesen eltér az európai vezetőkétől

Ha az európai közvélemény a béke mellett áll ki a júniusi választáson, akkor el lehet kerülni a háború kiterjedését.

Forrás: MTI2024. 05. 02. 18:27
Fehérgyarmat, 2024. május 2.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ, a Fidesz elnöke (k) beszédet mond vidéki kampánykörútjának fehérgyarmati állomásán 2024. május 2-án. Orbán Viktor mellett Tilki Attila, a térség fideszes országgyûlési képviselõje (b).
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor csütörtök délután Nyíregyháza után Fehérgyarmaton folytatta országjáró körútját. A miniszterelnök a két település között útba ejtette Jánd községet is – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

TILKI Attila; ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Jánd község nemrég azzal keltette fel az emberek figyelmét, hogy a település vezetője kihelyezett egy „No migration, no gender, no war” táblát. Erre utalva Orbán Viktor Fehérgyarmaton elmondta: 

az európai emberek véleménye ma lényegesen eltér az európai vezetőkétől a háború, a gender és a migráció kérdésében is.

– Ha az európai közvélemény a béke mellett áll ki a júniusi választáson, akkor el lehet kerülni a háború kiterjedését. Így tudjuk megvédeni a gazdaságunkat is, amit a háborús árakkal, a szankciókkal szintén tönkretesz a háború – tette hozzá.

Magyarország mindenképpen kimarad a háborúból, de jó lenne, ha az egész európai politika is megváltozna, ehhez pedig meg kell nyernünk az EP-választásokat

– hívta fel a figyelmet a miniszterelnök. Hozzátette: a magyar baloldal háborúpárti, mégpedig azért, mert tartótisztjeik, akik külföldről fizetik őket, akik megvették őket kilóra, azok háborúpártiak, és a háborún akarnak nyerészkedni.

A Magyar Nemzet korábban már beszámolt Orbán Viktor nyíregyházi látogatásáról is, ahol a miniszterelnök megbeszélést folytatott Kovács Ferenc polgármesterrel és a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület tagjaival, majd a helyi szavazóknak is beszédet tartott. Az eseményen a miniszterelnök elmondta:

vannak, akik nyernek a háborún, ők háborút is akarnak, ezért is vannak háborús kormányok többségben Európában, de a többség mindig veszít a háborún.

Borítókép: Orbán Viktor Fehérgyarmaton (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.