Zászlót kapott az ezred, hamarosan hatalmas toborzás kezdődik + videó

Folyamatosan erősödik a Honvédség.

Forrás: MTI2024. 05. 07. 17:05
_CZ_0554
2024.05.07 Gödöll? Szalay Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter megszögeli a csapatzászlót Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A területvédelmi tartalékos rendszer keretét teljessé tettük, a következő feladatunk az építkezés, nemsokára nagyszabású toborzásba kezdünk – mondta a honvédelmi miniszter az MH vitéz Reviczky László 1. területvédelmi ezred csapatzászló-adományozó ünnepségén kedden Gödöllőn, a Szentháromság templomban.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf közölte: céljuk, hogy minél többen döntsenek úgy, tenni akarnak Magyarország védelméért, részei lesznek „ennek a nagy családnak, amely nem csak embert próbál, de embert farag”.

_CZ_0530
Fotó: Kurucz Árpád

A hivatásos és a területvédelmi tartalékos rendszer egymást kiegészíti: míg a high-tech eszközökkel felszerelt, bázisokon elhelyezkedő hivatásosok adják a haderő gerincét, addig a hagyományos, könnyű fegyverzetű tartalékosok az országot „kapillárisszerűen szövik át”, és saját környezetükért, otthonukért felelnek, legyen az objektumvédelem vagy felkészülés gerillahadviselésre – fejtette ki a miniszter.

Szalay Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter megszögeli a csapatzászlót
Fotó: Kurucz Árpád

Az MH. vitéz Reviczky László 1. területvédelmi ezredet (MH 1. TVE) 2023. január 1-én alakították meg, amely az ország Fegyveres védelmi tervében meghatározott feladatokat hajt végre. Az MH 1. TVE három zászlóaljból áll, amelyek lefedik Budapest és Pest vármegye teljes területét. Az ezred névadója vitéz nemes revisnyei Reviczky László, aki az 1. gyalogezred parancsnokaként az első világháborúban, az isonzói csatákban vezette csapatait. 

Az első sorokban küzdött katonáival, és apjuk helyett apjuk volt. 

1920-ban a debreceni vegyesdandár parancsnoka lett, két évvel később tábornokká nevezték ki, majd 1924. november 5-én felvették a Vitézi Rendbe. Ezt követően bekapcsolódott a rend munkájába, mint a vármegyei Vitézi Szék kapitánya. Reviczky László 650 holdas Balkány melletti birtokát a Vitézi Széknek adományozta, hogy azt vitézi birtokoknak oszthassák ki. A tábornok egész életében szívén viselte volt katonái és a hadirokkantak ügyét, bajtársi egyesületek aktív tagja volt, ahol képviselhette az obsitos hadfik érdekeit.

 

Borítókép: Szalai-Bobrovniczky Kristóf az MH. vitéz Reviczky László 1. területvédelmi ezred zászlóadományozó ünnepségén (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.