Nagy a titkolózás, de úgy tűnik, bejött a Netflix trükkje

Itt a legfrissebb gyorsjelentésük.

Forrás: Világgazdaság2024. 04. 19. 13:05
Netflix
Netflix Fotó: Artur Widak/NurPhoto/Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelszómegosztás korlátozása és a hirdetéses csomagok bevezetése extrabevételhez és -nyereséghez juttatta a globális piacvezető streamszolgáltatót, ugyanis a saját becslései szerint a Netflix műsorait több mint félmilliárdan nézik – adta hírül a Világgazdaság.

Mindezt arra alapozzák, hogy szolgáltató bevétele a márciussal zárult negyedévben 9,37 milliárd dollár volt, amely 14,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Jelenleg több mint 190 országban, 269,6 millió háztartásban fizetnek a Netflixért, a növekedés részben az egy év alatt megszerzett 37,1 millió fizető ügyfélnek, illetve a sorozatos áremeléseknek köszönhető.

A gyorsjelentésben azt írják, hogy a tavalyi negyedik negyedévihez képest 9,32 millió ügyféllel nőtt a streamszolgáltató előfizetőinek száma, amely 3,6 százalékos plusznak felel meg, és felülmúlta a cég saját előrejelzését is. 

Azonban a pontos számokat innentől fogva nem igazán fogjuk látni, mert a befektetőkkel az iránymutató adatot nem fogják közölni, állítólag azért, mert sok országban dolgoznak eltérő feltételek és árazás mellett, és úgy vélik, hogy

megtévesztő lehet például az előfizetők számának változásaiból komolyabb következtetéseket levonni.

A bevételi adatokat továbbra is közlik majd, de az előfizetők számát nem. A portál megjegyzi, az Apple évekkel ezelőtt hasonló indokokkal hagyott fel a telefonok eladási statisztikájának közlésével, csak az értük kapott bevétel maradt nyilvános adat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.