Több millió eurós bírságot kap a Milka gyártója, mert nem tisztelte a versenyt

2021-ben kezdtek vizsgálódni az ügyben.

Forrás: Világgazdaság2024. 04. 16. 17:52
illusztráció Fotó: Pexels Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mondelez – Magyarországon leginkább talán a Milka csokiról ismert amerikai édességgyártó – több millió eurós bírságra számíthat a jövő hónapban az Európi Uniótól – adta hírül a Világgazdaság

A portál azt írja, mindez azért történhet így, mert a vállalat korlátozta termékeinek a kereskedelmét az uniós tagállamok között. A gyártó ugyanis állítólag azt próbálta elérni, hogy az olcsóbb országokba szánt termékei ne jelenjenek meg a drágább országok piacán.

Megjegyzik azt is, hogy a bírság mértéke még nincs kőbe vésve, ahogy a bejelentés ideje sem. A 2021-ben kezdődött vizsgálat megállapítása szerint a Milka-gyártó versenyellenes gyakorlatot folytat, ezért számíthat majd bírságra. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.