Simone Billi: A szocialisták és a liberálisok a bevándorlást pozitív dolognak tekintik

Nemsokára el kell dönteniük az európaiaknak, hogy egy bukott irányba megy tovább a kontinens, vagy a fordulatra és a fejlődésre teszik a voksukat. Ezt Simeone Billi olasz jobboldali politikus jelentette ki. Szerinte az európaiak nagyon sok pénzt fognak elkölteni, szegényebbek lesznek, gazdaságuk és az ipari teljesítményük Kínába fog elvándorolni a rossz szabályok miatt.

2024. 04. 25. 12:32
CPAC Simone Billi
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hamarosan egy nagyon fontos döntés születik Európa sorsáról. A kérdés, hogy folytatjuk-e a jelenlegi bukott irányt, vagy fordulatot hozunk és visszafordítjuk azt a katasztrófát, amit Ursula von der Leyen és támogatói hoztak a nyakunkba – mondta Simone Billi, az olasz Liga párt parlamenti képviselője a CPAC Hungary 2024 rendezvény első napján. Szerinte a nagy uniós döntések az európai emberek érdekei ellen, az európai ipar ellen születnek. 

Úgy vélte,

nagyon sok pénzt fogunk elkölteni, szegényebbek leszünk, gazdaságunk és az ipari teljesítményünk Kínába fog elvándorolni csak azért, mert mi ilyen szabályokat hoztunk.

A politikus arra kérte a jelenlevőket, vegyék figyelembe, hogy az európai országok a globális szén-dioxid-kibocsátás hat százalékáért felelnek. Kína ehhez képest 27 százalékért, az Egyesült Államok 11 százalékért, India hét százalékért.

Az európai zöldmegállapodás egyáltalán nem fog valós hatást gyakorolni a világ szén-dioxid-kibocsátásának csökkentésére

 – fogalmazott. Az olasz politikus szerint olyan gazdaságra van szükségünk, ami független a bürokráciától. Úgy vélte, az Európai Uniónak meg kell változtatni külpolitikáját. A politikus szerint az Ursula von der Leyen vezette Brüsszel kudarcot vallott Európában a bevándorlást illetően. 

CPAC Simone Billi
Fotó: Kurucz Árpád

Ez azért van, mert a szocialisták és a liberálisok a bevándorlást pozitív dolognak tekintik, és olyan folyamatnak, amelyet elő kell segíteni. De barátaim, kérlek titeket, vegyétek figyelembe, hogy Afrikában majdnem 1,2 milliárd ember él, a Közel-Keleten 800 millió, az Európai Unióban, mint ahogy tudjátok, körülbelül 400 millióan vagyunk

– hívta fel a figyelmet. Úgy fogalmazott: a bevándorlás globális jelenség, ezt szabályozni kell.

Csak egy erős, egységes Európa tudja a békét és a prosperitást garantálni a jövő generációk számára világszerte. – A mostani harc, nem csak a következő európai választásokról szól júniusban, hanem az elkövetkezendő húsz évről. Dolgozzunk együtt egy új Európáért, a népek Európájáért. Dolgozzunk együtt a globális béke kidolgozásán! – zárta gondolatait Simone Billi.

Borítókép: Simone Billi, az Liga párt politikusa (Forrás: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.