Tömegével pusztulnak a nyugati fegyverek a fronton – állítják az oroszok

Hadijelentésükben nem győzik sorolni a kilőtt eszközöket.

Forrás: MTI2024. 04. 26. 19:50
Tüzérségi ágyút vontatnak Kelet-Ukrajnában.
KHERSON OBLAST, UKRAINE - NOVEMBER 05: A howitzer, belonging to Ukrainian artillery battery attached to the 59th Mechanized Brigade, is seen before shooting-off to target the points controlled by Russian troops in order to support to the Ukrainian army as Russia-Ukraine war continues in Kherson Oblast, Ukraine on November 05, 2022. Metin Aktas / Anadolu Agency (Photo by Metin Aktas / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP) Fotó: Anadolu via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megsemmisített az orosz hadsereg egy nyugati fegyvereket és hadfelszerelést szállító vasúti szerelvényt a donyecki régióban lévő Udacsne közelében – közölte pénteken az orosz védelmi tárca.

A hadijelentés szerint az orosz hadseregnek négy frontszakaszon sikerült előretörnie, miközben tíz ukrán ellenrohamot vert vissza. 

A Moszkvában közölt összesítés alapján az ukrán hadsereg vesztesége a harci érintkezési vonal mentén több mint ezer halott és súlyos sebesült. A minisztérium az elmúlt nap folyamán megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között említett egyebek mellett:

  • egy gyalogsági harcjárművet, 
  • 15 páncélozott harcjárművet – közülük 13-at az avgyijivkai frontszakaszon tettek üzemképtelenné –, 
  • nyolc páncélozott szállító járművet – mindet Avgyijivka körzetében találták el –, 
  • öt amerikai M777-es és egy brit FH–70-es vontatott tarackot, 
  • Vilha sorozatvetők két lövedékét, 
  • három francia gyártmányú Hammer irányított légibombát, 
  • továbbá 193 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek pénteken ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Az orosz légügyi hatóság (Roszaviacija) pénteken bejelentette, hogy május 3-tól újra megnyitják a polgári járatok számára az elisztai repülőteret. A kalmük fővárosé lesz az első reptér, amelyet újranyitnak abból a 11-ből, amelyet Dél-Oroszországban bezártak az ukrajnai orosz támadás kezdetekor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.