Trump minisztere a CPAC-en: A magyarok készek harcolni!

Donald Trump elnökségének négy éve nemcsak javára vált az Egyesült Államoknak, de akkoriban békét láttunk magunk körül a világban — nyilatkozta a CPAC Hungaryn a Magyar Nemzetnek Chad Wolf, Trump egykori belbiztonsági minisztere.

2024. 04. 27. 6:08
Chad Wolf
Forrás: Origo/Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most először jár Magyarországon, az éjjel érkezett, ezért sokat még nem látott Budapestből, de – mint mondja – az általa vezetett intézet, az America First Policy Institute együttműködik az Alapjogokért Központtal, a CPAC Hungary szervezőjével. A Millenáris hangulatáról ugyanakkor határozott véleménye van Chad Wolfnak, aki 2019 és 2021 között Donald Trump belbiztonsági minisztereként szolgált

Jó érezni ezt a vibrálást konzervatív barátok között. Azt hiszem, a magyarok készen állnak rá, hogy harcoljanak. Ez nem mindenütt szokványos, ahol konzervatívok között járok. Sokan szeretnek inkább visszahúzódni, megelégedve a nagyszerű eszméikkel. De a harcra már nem nyitottak, legyen szó a transzneműségről, a woke-izmusról vagy a nemzetbiztonsági ügyekről

– mondta a lapunknak adott villáminterjúban Wolf. 

 

Trump békét hozott a világnak 

Volt minisztere szerint ma Donald Trump korát éljük, mert manapság ő a politika legmeghatározóbb egyénisége, mégpedig talán nemcsak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon. 

Elnökségének négy éve nemcsak javára vált az Egyesült Államoknak, de akkoriban békét láttunk magunk körül a világban. Szövetségeseinknek jól ment a sora. Ma, a Biden-kormány éveiben egy teljesen más kép tárult elénk

– magyarázza Chad Wolf. 

Chad Wolf
Chad Wolf a Magyar Nemzetnek: „A baloldal minden lehetséges módon démonizálni igyekszik Trumpot” (Fotó: Origo/Csudai Sándor)

Megkérdeztük, hogy az előző, republikánus amerikai elnök közvetlen munkatársaként azt a „szörnyeteget” látta-e Donald Trumpban, amilyennek a fősodorbeli amerikai média próbálja beállítani. 

Chad Wolf egyetértett, hogy valóban így mutatják be, de ennek szerinte csak az az oka, hogy félnek politikája népszerűségétől. Az amerikaiak többsége a felmérések szerint támogatja Trump az America First (Amerika az első!) mottójának jegyében kidolgozott politikáját is. 

A baloldal minden lehetséges módon démonizálni igyekszik Trumpot. De elmondhatom, hiszen ismerem őt, egy hazafiról beszélünk, aki imádja Amerikát

– mondta a Trump politikájának támogatására 2021-ben létrehozott AFPI ügyvezető igazgatója, aki ugyanakkor szavai szerint nem pályázik rá, hogy a következő Trump-kormányban is vezesse a belbiztonsági tárcát.

 

Horror a déli határon 

Tucker Carlson konzervatív amerikai véleményvezér három éve tévénézők tömegeivel ismertette meg az Egyesült Államokban a szigorú magyar határvédelmi politikát. Mostanában viszont még a Biden-kormánnyal rokonszervező CNN hírcsatornán is elborzasztó képsorokat látni rendszeresen az amerikai–mexikói határon kialakult migrációs helyzetről. 

Tavaly decemberben például egyetlen nap leforgása alatt 12 ezer illegális határátlépőt vettek őrizetbe; ezzel megdőlt a napi rekord. 

Mindennek fényében vajon hazánk vehet-e példát az Egyesült Államokról határőrizetből, vagy fordítva? 

Alighanem inkább mi önökről... Teljes káosz alakult ki a déli határainkon. Mégpedig nem a pénz vagy az erőforrások hiánya miatt, hanem az elhibázott politika következtében. 2019–20-ban, Trump idején ellenőrzésünk alá tudtuk vonni a határt

– idézi fel Chad Wolf, aki ebben az időszakban vezette az ezért felelős washingtoni tárcát. Később a bíróság törvénytelennek találta kinevezésének módját, ezért 2021 januárjában – pár nappal Trump elnökségének vége előtt – lemondott posztjáról. 

 

Trump jobban áll, mint gondolták volna 

Chad Wolf úgy véli, ha Trump felhatalmazást kap az amerikai néptől egy következő elnöki ciklusra, minden bizonnyal változtatni tud az amerikai bevándorlási politikán. 

Az üzenete jól rezonál az amerikai közvéleményben. Felmérésről felmérésre derül ki, hogy jól áll, jobban, mint ahogyan arra számítani lehetett

– állította kérdésünkre a republikánus politikus.     

 Borítókép: Chad Wolf, a Trump-kormány egykori belbiztonsági minisztere a CPAC Hungaryn interjút ad lapunknak (Fotó: Csudai Sándor) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.