Nem akármilyen lista élmezőnyébe került Budapest

A DFDS utazásszervező cég Európa-szerte széles körű kutatást végzett annak érdekében, hogy összeállítsa a kontinens legjobb sörvárosainak listáját.

Forrás: Time Out2024. 05. 06. 13:57
Illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rangsorolásban mintegy hetven várost vizsgáltak meg, és összesen negyvenezer Google-értékelést használtak fel a döntéshez. A városokat különböző szempontok alapján értékelték, mint például a sör minősége, a közösségimédia-aktivitás, a helyi bárok és kocsmák kínálata, valamint természetesen az árakat is figyelembe vették, írta a Time Out.

Illusztráció. Fotó: Pixabay/Lernestorod

Az eredmények meglepők voltak. Madrid került az első helyre, amit a sörök minőségének kiemelkedő értékelése alapozott meg. A második helyen Prága végzett, amelyet a hihetetlenül jó ár-érték arány jellemez. A bronzérmes pozíciót pedig Bécs szerezte meg, különösen a bárok és a kocsmák széles kínálatának köszönhetően. 

Budapest holtversenyben a negyedik helyen végzett, megosztozva ezen a pozíción Szalonikivel és Valenciával. A magyar fővárost valószínűleg a gazdag sörkultúra és a kiváló kocsmák sokszínűsége emelte a negyedik helyre. 

A minőségi sörökről híres Brüsszel meglepő módon a hetedik helyre csúszott vissza. 

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.