Trump: Európa ajtót nyitott a dzsihádnak

Felismerhetetlenné vált Párizs és London, mert ajtót nyitottak a dzsihádnak – figyelmeztetett Donald Trump volt amerikai elnök, aki egyúttal ígéretet tett, nem engedi, hogy ez az Egyesült Államokban is megtörténjen. Trump szerint az európai kultúrát tönkretette a palesztinbarát tüntetőkkel szembeni tolerancia Londonban és Párizsban.

2024. 05. 02. 8:01
Donald Trump volt amerikai elnök
Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Sarah Yenesel)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump volt amerikai elnök a szerdai bírósági szünnapot kihasználva felszólalt egy kampányeseményen Wisconsinban, a novemberi amerikai elnökválasztás kimenetele szempontjából kulcsfontosságú, úgynevezett hintaállamok egyikében. Joe Biden jelenlegi elnök nagy pusztítást végzett a gazdaságban − hangsúlyozta Trump a CBS News amerikai hírtelevízió tudósítása szerint.

Donald Trump volt amerikai elnök
Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Redux Pictures pool/Mark Petersonark Peterson)

A volt elnök az iszlamizmus térhódítása ellen is szót emelt.

Láttuk, mi történt, amikor Európa ajtót nyitott a dzsihádnak. Nézzétek Párizst, nézzétek Londont – felismerhetetlenné váltak

– idézi Trumpot a The Telegraph brit napilap.

Soha nem engedem, hogy ez az Amerikai Egyesült Államokban is megtörténjen

– szögezte le a republikánusok valószínű elnökjelöltje.

Az elharapózó iszlamizmus azonban nem csupán Nagy-Britanniában és Franciaországban jelent gondot Európában. Nemrég Németország északi nagyvárosában, Hamburgban több mint ezren tüntettek a kalifátus kikiáltásáért – ami nem más, mint az iszlám vallási törvénye, a saría szélsőséges értelmezésén alapuló kegyetlen vallási diktatúra.

Az Egyesült Államokban az október 7-i Izrael elleni támadás óta folyamatosak az Izrael-ellenes demonstrációk a nagyvárosokban, az elmúlt hetekben pedig egy diákszervezet kezdeményezésére egyre több felsőoktatási intézmény területe változik csatatérré a tüntetések miatt. Mint arról beszámoltunk, a napokban New Yorkban a rohamrendőröknek kellett beavatkozniuk, miután az Izrael-ellenes tüntetők elbarikádozták magukat a Columbia Egyetem egyik épületében. 

Los Angelesben szintén rendőri beavatkozásra került sor amikor a palesztinpárti tüntetők összecsaptak az Izrael-pártiakkal.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Sarah Yenesel)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.