Rákay Philip minden magyar filmnek hasonló bukást kíván

A Most vagy soha! kreatív producere büszke arra, hogy a film – a határon túli jegyeladásokkal együtt – a hétvégére eléri a 150 ezres nézőszámot a bemutatás után mindössze két héttel.

2024. 03. 27. 18:14
Rákay Philip a Most vagy soha! budapesti díszbemutatóján Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Most vagy soha! kreatív producere ironikusan reagált a film állítólag brutálisan zuhanó nézettségéről szóló, a 24.hu felületén közölt cikkre. A Mandiner megkeresésére válaszolva arról beszélt, a kritikákat az váltja ki, hogy tudvalévő: a balos megmondóemberek régről be vannak oltva a haza ügyének képviselete ellen.

 

Tényleg olyan lelombozók ezek a statisztikák?

Drámai szavakkal fogalmazott a Petőfi-film szerintük lelombozó statisztikáiról szólva a 24.hu. Miközben az eddigi adatokat nehéz lenne nem sikertörténetként szemlélni: tekintve, hogy 

a filmet a nyitó hétvégén több mint 75 ezer ember látta a hazai mozikban, ami 162 milliós jegyeladási bevételt eredményezett, majd a bemutatás tizedik napján elérte a 100 ezer nézős álomhatárt. 

A látványosan előadott fanyalgás oka az, hogy ehhez képest a második heti adatok szerint a filmre „csak” 21 755 ember váltott jegyet. 

Ennek az álságos sajnálkozásnak láttán erős lehet a gyanú arra, hogy ezt a kritikus felhangot politikai motivációtól vezettetve használja a 24.hu, hiszen 

a film a rendszerváltás óta az egyik legjobb debütálást mondhatja a magáénak – és nem csak a magyar filmek között. 

Rákay Philip, a Most vagy soha! kreatív producere a Mandiner érdeklődésére a következőt mondta a „lelombozó” statisztikáról: 

A Most vagy soha! – a határon túli jegyeladásokkal együtt – a hétvégére eléri a 150 ezres nézőszámot, a bemutatás után mindössze két héttel.

 

Leginkább azok gyalázzák, akik nem látták

– Én minden magyar filmnek hasonló bukást kívánok! – fogalmazott Rákay, aki szerint a debütálás óta számtalan elmebeteg mondatot leírtak már az alkotásról. 

Leginkább azok gyalázzák, akik nem is látták, a balos megmondóemberek pedig képtelenek elviselni, hogy a Most vagy soha! a hazaszeretetről szól, mondhatni, régről be vannak oltva az ilyesmi ellen

– folytatta a Mandinernek nyilatkozva Rákay.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.