Paár Julcsi Rókatánc című albuma lett az év legjobb gyereklemeze

Fonogram-díjas lett a gyermekzenei kategóriában Paár Julcsi 2023 szeptemberében megjelent, szám szerint harmadik gyereklemeze, a Rókatánc, amely így az év legjobb gyerekalbuma! Az öt jelölt között két fonós kiadvány szerepelt, a Rókatánc mellett Korpás Éva Piripotty című lemeze is a legjobb öt album között található.

Forrás: Fonó Budai Zeneház2024. 05. 07. 16:00
Paár Julcsi
Paár Julcsi énekes a Fonogram-díjjal. Forrás: Fonó Budai Zeneház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rókatánc koncerteket eddig több ezer gyermek és család élvezhette Magyarország mellett Szlovákia és Szerbia magyar lakta területein. Zenei anyagából készült már oktató, fejlesztő-pedagógiai és terápiás segédanyag. Paár Julcsi és a Rókatánc válogatott művészekből álló csapata legközelebb Budapesten, a Kobuci Kertben varázsolja el népes rajongótáborát gyermeknap alkalmából! Paár Julcsi rendszeresen tart foglalkozásokat a Fonóban, ahol legközelebb május 24-én lépnek színpadra.

Paár Julcsi
Paár Julcsi énekes 2023. július 24-én Budapesten (Fotó: Mirkó István)

A népszerű előadóművész és zeneterapeuta a Kerekerdő (2019, Fonó) és a Kerekutca (2021, Fonó) című lemezek után a Rókatánc című albumon is egy mesével készült hallgatósága számára. A Rókatánc egy magával ragadó, nép-és világzenei elemekből szövetelt, táncos, mesés kavalkád. A virtuóz zenészek (Szakál Tamás hegedű, ének, mese, Kováts Gergő tenor- és szoprán szaxofon, basszusklarinét, Szabó Dániel cimbalom, Könczei Bálint brácsa, Bognár András nagybőgő), a dinamikus és humoros táncszínházi elemek, Csiki Gergely táncművész, néptánc-pedagógus által mozgásba foglalt, lendületes sodrású játék impulzív, korosztályokon átívelő mesevilágot teremtenek a lemez alapján készült színpadi előadás során. Nem csoda hát, hogy a történet szereplői és az őket minden kalandban végig kísérő muzsikusok mellett, a közönségből is előbújik a világot felfedezni vágyó gyermeki én, vagy egy merész, mindre elszánt róka.

Az albumot 2023 tavaszán a Pannónia Stúdióban rögzítették. Az egyedi tervezésű, Szert-Szabó Dorottya által illusztrált borító különleges vizuális élmény is egyben, amely egy társasjátékot is rejt magában az egész család számára.

Paár Julcsi
Paár Julcsi Rókatánc című gyermeklemeze nyerte a Fonogram-díjat (Forrás: Fonó Budai Zeneház)

Paár Julcsi videóban mondott köszönetet alkotótársainak a Fonogram-díjátadó kapcsán. 

– Úgy érzem odabent örök gyerek maradok! A mai napig elvarázsolnak a mesék, magával ragad az önfeledt játék öröme, megérint, felemel, összerendez a dal. A próbafolyamatok, koncertek, előadások során észrevétlen átváltozom; új minőségek bújnak elő belőlem – vallja Paár Julcsi.

 

Semmi sem állandó, csak a változás maga – mondhatnánk vigaszként hőseinknek, akik akarva, akaratlanul – vagy talán a rókáknak köszönhetően – sodródnak kalandokba, követnek el baklövéseket kerekítik újra életüket. Megtorpannak, ilyen-olyan döntéseket hoznak, és megesik, hogy járatlan utakra tévednek. Tévedéseik emberiek, a belőlük születő megoldásaik játékosak. Játszani pedig emberi dolog, így hát: Játékra fel!

– olvashatjuk a Fonogram-díjas lemez borítóján.

A felvételek 2023 tavaszán a Pannónia Stúdióban készültek. Felvétel, hang utómunka és mastering: Mohai György. Zenei rendező: Paár Julianna. Illusztráció: Szert-Szabó Dorottya. Nyomdai előkészítés: Kiss Dóra, Szilasi Marianne.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.